пʼятниця, 16 грудня 2016 13:49

Українець одягає президентів Америки

88-річний Мартін Грінфільд шиє костюми першим персонам США. Він родом із Закарпаття, про це пише Mukachevo.net.

 

Мартін народився в селі Павлово Свалявського району на Закарпатті. Його тоді звали Максиміліан. Пізніше він потрапив до концтабору Освенцим, а потім в Бухенвальд. Там втратив усіх рідних.

В одязі від Грінфільда ходять Білл Клінтон, Джеральд Форд, Барак Обама, Пол Ньюман, Леонардо Ді Капріо, Майкл Блумберг і Рей Келлі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачка українського походження виконає на інавгурації Трампа гімн США

 

У 19 років Грінфільд утік до тітки в США. Там змінив ім'я. Кар'єру кравця розпочав 1947-го, потрапивши на роботу до виробника одягу "GGG Clothing".

Чоловік 60 років володіє фабрикою індивідуального пошиття Martin Greenfield Clothiers в Брукліні. Разом зі своїми синами кравець продовжує особисто знімати мірки з клієнтів, контролювати процес і шити чоловічі костюми. Чоловік не любить сучасну техніку. Комп'ютера не має, одяг шиє без сучасного обладнання. А всі важливі переговори проводить особисто.

У 1950-х Мартін Грінфільд пошив костюм для першого великого клієнта - генерала Ейзенхауера, який балотувався на пост президента.

Його життєвий девіз: "Я все віддаю. Моя енергетика, моє натхнення, мої любов і пристрасть передаються одягу без посередників".

Зараз ви читаєте новину «Українець одягає президентів Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі