понеділок, 02 квітня 2018 12:59

Українець навчив італійців класти асфальт у калюжі: показали відео

Українець навчив італійців класти асфальт у калюжі: показали відео
Асфальт для латання та вирівнювання калюж в Римі розвозять в мішках. Усі такі роботи проводяться у присутності поліцейського.

Українець Мирон Стихарчук із Рівного, який виїхав в на заробітки в Італію, навчив місцеві дорожні служби ремонтувати ями у період дощів.

Один із учасників Facebook-спільноти "Українці в Італії" Олесь Чорноткач розмістив двохвилинне відео із роботою італійських шляховиків. На записі видно, як працівники висипають асфальт у калюжі.

Дискусія українських заробітчан під цим відео показала, що подібну практику вони бачать тепер по всій Італії. Особливо у сезон дощів.

Асфальт для латання та вирівнювання калюж розвозять в мішках. Усі такі роботи в Римі проводяться у присутності поліцейського. Вважається добрим знаком, якщо правоохоронець у шкіряних чоботях попередньо помиє в калюжі ноги і вкаже шляховикам -- найглибшу яму повідомляє radiotrek.rv.ua

Мерія Риму платить великі штрафи автомобілістам, які провалюються у вибоїни, залиті водою, та шкодять свої авто.

Мирон Стихарчук, який працював у римському комунальному управлінні, на ламаній італійській пояснив своєму бригадиру, що знає секретний інгредієнт – цементно-фіскальної суміші. Він дозволяє скріплювати асфальтобетон навіть в калюжі. Цю суміш розробили науковці Водного Інституту у Рівному ще, начебто, за часів СРСР. Він зміг приготувати аналогічну суміш безпосередньо у Римі. Відтоді вона швидко поширилась по всій Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло на землі — показали дорогу з місивом, в якому топляться навіть вантажівки

На дорозі біля Семенівки на Донеччині ремонтники асфальт також кладуть у калюжі. Ремонтні роботи ведуться на ділянці дороги, яка вся покрита вибоїнами і ямами. У ямах зібралася вода, проте ремонтники кладуть асфальт прямо в воду.

Зараз ви читаєте новину «Українець навчив італійців класти асфальт у калюжі: показали відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua