вівторок, 02 жовтня 2018 00:15

Розповіли, коли українці перестануть їздити на заробітки

Розповіли, коли українці перестануть їздити на заробітки
За кордоном перебуває 3,2 млн українців. Фото: Etcetera Media

У Міністерстві соціальної політики України вважають, що міграція українців за кордон суттєво скоротиться через 2-3 роки. Саме тоді середній рівень зарплати в Україні сягне 15 тис. грн.

Про це повідомив міністр соцполітики Андрій Рева, передає прес-служба Кабміну.

"На сьогодні, в перерахунку на гривні, українські заробітчани в Польщі у середньому отримують 19200 гривень на місяць. Для зменшення рівня трудової міграції, як я вже неодноразово казав, середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15000 гривень. Ми плануємо, що в цьому році середня зарплата в грудні вийде на розмір 10000 гривень, і нам потрібно три-чотири роки щоби наша середня зарплата вийшла на потрібні показники", — заявив Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські студенти в Польщі не планують повертатися додому

Він зазначив, що причиною початку чергової "хвилі міграції" є те, що роботодавці довгий час не підвищували рівень оплати праці працівникам.

"Тому уряд робить усе можливе зі свого боку, щоби стимулювати процес зростання доходів людей", — каже міністр.

За його словами, зараз закордоном перебуває 3,2 млн українців. Під час хвилі міграції у 90-х роках ця цифра становила близько 7 млн осіб.

За січень-березень 2018-го, за офіційними і неофіційними каналами, українці перерахували з-за кордону додому $2,614 млрд. 2017-го - $9,331 млрд. За обсягом надходжень від трудових мігрантів до України лідирує Польща. 2017-го надійшло $3,12 млрд. За перших 3 місяці 2018-го - $865 млн.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, коли українці перестануть їздити на заробітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути