четвер, 06 вересня 2018 00:15

Назвали, скільки отримують українці в Польщі

Назвали, скільки отримують українці в Польщі
Згідно з опитуванням, 15% українських працівників у Польщі заробляють понад 800 євро на місяць Фото:Корреспондент

Найсвіжіше дослідження компанії Personnel Service підтверджує, що українські працівники заробляють у Польщі так само, а іноді навіть більше, ніж поляки на аналогічних посадах.

75% працівників з України заробляє у Польщі щомісяця понад 2,5 тис. злотих. А 15% стверджує, що за свою роботу отримує понад 3,5 тис. злотих на місяць повідомляє "Польське радіо".

Майже 9 з 10 українських трудових іммігрантів на своє життя у Польщі щомісяця витрачає менш ніж 1 тис. злотих. На досить невеликі витрати на життя впливають переваги, пропоновані польськими працедавцями. Наприклад, безкоштовні проживання, харчування та Інтернет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили, як поляки ставляться до українських заробітчан

Водночас, як каже Кшиштоф Інгльот з Personnel Service, українці працюють вже у щоп'ятій фірмі в Польщі. А 17% компаній планують найняти українських працівників у найближчий рік. Він додає, що компанії, аби зберегти попередній рівень роботи, мусять пропонувати українцям та полякам однакові умови праці.

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що близько 1 млн українців щороку залишають країну у пошуках заробітків

Зараз ви читаєте новину «Назвали, скільки отримують українці в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути