Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2018 10:05

"Без знання мови ти - неповноцінний" - українець 9 років живе у Лондоні

"Без знання мови ти - неповноцінний" - українець 9 років живе у Лондоні
Антон Угляр у Лондоні закінчив коледж, філіал Сандерлендського університету, за спеціальністю "фінансовий менеджмент". Потім - магістратуру лондонського університету Вестмінстера. Вчився у Вестмінстерській бізнес-школі

Без знання мови в іншій країні ти не можеш вважатися частиною того середовища. Ти - неповноцінний.

Про це в інтерв'ю gazeta.ua розповів Антон Угляр, який 9 років живе та навчається в Лондоні.

"Перший рік вивчав англійську. Мав мовний бар'єр. Хтось питає на вулиці, як пройти до магазину чи кінотеатру, а в мене ступор. Відповідав: "Вибачте, я не місцевий, не можу допомогти". Той комплекс важко було подолати, це тривало півтора року. Тепер англійську знаю добре. Бо за такий час треба бути дуже лінивим, щоб не вивчити. Знаю економічні та фінансові терміни. Займаюся фінансовим консалтингом", - каже Антон.

Угляр родом із села Оришківці Гусятинського району на Тернопільщині. Батьки - бізнесмени. Після школи поїхав вчитися до Лондону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щомісяця виплачують €800 на проживання: українка розповіла, як вступила в данський університет

Працював офіціантом на бенкетах у ресторані в мережі готелів і ресторанів Marriott. Мав один або два столи, за якими слідкував від початку і до кінця банкету. Приносив їжу, збирав тарілки.

"У ресторані не вимагали високого знання мови. Мав можливість спілкуватися з відвідувачами, з колегами. Це допомогло швидше підтягнути англійську".

У ресторані пропрацював 2,5 роки. Платили мінімум – 6,50 фунта за годину. Мав право офіційно працювати 20 год. на тиждень як студент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вивчив мову. Почав заробляти більше"

Антон винаймає кімнату. Платить 120 фунтів на тиждень.

"У будинку 5 кімнат. Живе 7 людей. Усі з України – заробітчани. Лише я студент. Ми з ними відколи приїхав до Британії. Житло знімаємо колективно в агентстві нерухомості. Кожен має фіксовану плату за помешкання. Скидаємося і раз на місяць завозимо гроші агенції. 6 років – плата не змінюється", - розповів Антон Угляр.

Британська дипломатка Кетрін Девенпорт вивчає українську мову. Вільно володіє німецькою та французькою, але слов'янські мови та східноєвропейська тематика – її особливе захоплення. Українську спершу опановувала з приватними вчителями в Лондоні, потім - упродовж місяця на інтенсивних курсах у Києві. І з серпня цього року Кетрін працює у посольстві Великої Британії в Києві, керує відділом політичних питань і реформ в Україні. Каже, що матиме багато робочих поїздок Україною. Тому вчити державну мову для неї – пріоритет.

Зараз ви читаєте новину «"Без знання мови ти - неповноцінний" - українець 9 років живе у Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути