Ексклюзиви
субота, 15 липня 2017 00:17

Американець переїхав в Україну фотографувати людей

Автор: http://tvoemisto.tv
  Денніс Чемберлін переїхав до Львова фотографувати людей
Денніс Чемберлін переїхав до Львова фотографувати людей

Американець Денніс Чемберлін переїхав до Львова, щоб фотографувати людей. Місто обрав через велику кількість людей на вулицях.

"Захоплююсь фотографією з дитинства. Свій перший фотоапарат отримав від дідуся – плівкову камеру марки "Аргус". Ми з другом багато знімали, вчилися проявляти плівку. Це своєрідна магія, коли опускаєш пустий аркуш у спеціальний розчин, і на ньому починає з'являтись зображення. Перші фото були або майже чорними, або навпаки, занадто світлими, але сам процес у темній кімнаті був для мене дивом", - розповідає tvoemisto.tv Денніс Чемберлін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замість хабара показую середні пальці" - техасець відкрив ресторан в Україні

У юності багато фотографував. Був на стажуванні в редакції газети The News-Sentinel у місті Форт-Вейн в Індіані.

"В той час неподалік почалася повінь. Газета послала мене знімати. Я працював удень і вночі кілька тижнів – фотографував рятувальників, військових, поліцію. Згодом мені зателефонували з газети і сказали, що я отримав Пулітцерівську премію. Мені був двадцять один рік. За два роки була ще одна премія – за репортаж про викрадення дітей у Денвері".

Автор: http://tvoemisto.tv
  Денніс Чемберлін переїхав до Львова фотографувати людей
Денніс Чемберлін переїхав до Львова фотографувати людей

Денніс Чемберлін багато років жив у Польщі – знімав для різних видань.

"Львів нагадує мені Польщу, особливо Краків, і я почуваюсь тут дуже комфортно. Навіть не вмію собі цього пояснити до кінця. Поки що я не володію українською мовою добре, і мені складно сходити навіть у кінотеатр. Проте нещодавно, коли ми з дружиною повертались із Варшави, на львівському вокзалі я викликав таксі. Зміг пояснити водієві, куди їхати, використовуючи українські й польські слова. А днями в мене виникли проблеми з водогоном. Поґуґлив, знайшов назви інструментів і поїхав до крамниці. І майже все, що говорив продавець-консультант, було зрозумілим. Я усвідомив, що можу порозумітись із людьми, а це головне".

З 2009 року я викладав фотожурналістику в Італії.

"Кожного літа повертався додому, щоб відвідати своїх батьків. Уявіть: липень, центр міста, сьома година вечора п'ятниці – а на вулиці немає нікого. Нікого. Я відчув себе у глибокій депресії – мені не було кого фотографувати! Тому у Львові мені подобається фотографувати всюди й завжди. У Львові завжди багато людей. У центрі міста всі біжать у справах чи спокійно прогулюються разом із туристами. В Америці ніхто вулицями не гуляє – всі мають автомобілі чи дивляться телевізор удома".

Колишній шпигун, американець італійського походження Луіджі Скіаво вже понад чотири роки живе у Львові. В Україну приїхав за коханням. На візитці чоловіка, де зображено мініатюру карти України, – набір непоєднуваних професій: кардіолог, фізіолог, програміст, вчитель англійської

Зараз ви читаєте новину «Американець переїхав в Україну фотографувати людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути