середа, 19 грудня 2018 00:15

10 фактів про Україну очима іноземців

10 фактів про Україну очима іноземців
Соціолог Томмі, психолог Джейк та біотехнолог Кріс півтори місяці навчали львівських дітей китайської мови Фото: zaxid.net

Троє студентів з Гонконгу соціолог Томмі, психолог Джейк та біотехнолог Кріс півтори місяці навчали львівських дітей китайської мови і традиційних забав на літньому таборі в школі "Будукан".

Вони поділилися враженнями та назвали 10 цікавих фактів про Україну, які варто знати мандрівникам, пише zaxid.net.

1. Тут прийнято щоразу залишати чайові. Оскільки в ресторанах немає комісії за обслуговування, тут за правило залишати невеликі чайові після кожного прийому їжі.

2. Багато корупції в уряді. З наших розмов із друзями в Україні дійсно зрозуміло,що є корумпований уряд - завжди можна заплатити гроші для вирішення проблем з урядом.

3. Є релігійний поділ між Заходом та Сходом України. Тут ми вперше почули про складний поділ на католицизм і православ'я, що мають різні сфери впливу.

4. Орієнтація на Росію на основі географічних факторів та минулого досвіду. Після подорожі в Україну ми більше розуміємо відносини між Україною та Росією. Східна Україна є більш проросійською через географічну близькість. Проте, з іншого боку, люди похилого віку більш проросійські через їх спогади про СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець у Лондоні навчає танцювати під будь-яку музику

5. Незалежно від того, скільки зупинок ви проїхали чи скільки часу провели у громадському транспорті, ціна буде однаковою. Громадський транспорт тут зручний і недорогий. Оскільки уряд в основному володіє всім громадським транспортом, вартість проїзду є сталою і чесною. Це просто чудовий приклад у порівнянні з практикою в Гонконгу.

6. Українці доїдають все, що на тарілках. Це дуже схоже на китайську культуру – не витрачайте їжу!

7. Тут пряне пиво не гостре, а солодке. Так зване пряне пиво є хорошим піар-ходом, щоб привабити людей пити пиво. Тут ми постійно споживали пиво. Вдома, зазвичай, ми цього не робимо. Солодке пиво – справді смачне, у нас такого немає!

8. Ви можете обміняти валюту на кожному місці. Обмінники є скрізь – просто переконайтеся, що вибраний обмінник не з низьким обмінним курсом! Українські ціни для людей із Гонконгу здаються фантастично низькими. У Гонконзі ми повинні сплатити подвійну або потрійну суму, щоб отримати те ж саме!

9. Місткість громадського транспорту перевершує нашу уяву. Рекомендуємо покататися громадським транспортом в годину пік. Ви будете вражені тим, скільки людей може перевезти автобус!

10. Україна безпечна! Ми більше не віримо гонконзьким ЗМІ, які завжди пишуть, що Україна – це небезпечне місце. У жодному разі! Можливо, азіатські обличчя і незвичні для українців, та більшість українців з якими ми зустрічалися, ставилися до нас дуже добре.

Шеф-кухар Резо Теймуразов 20 років працював в кращих ресторанах Грузії. Півтора роки тому переїхав до Вінниці. За цей час з його допомогою у місті відкрили два ресторани - "Батискаф" та "Georgian Factory". Чому обрав для життя Вінницю, чим вразила місцева кухня та яким бачить майбутнє України Резо Теймуразов розповідає Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «10 фактів про Україну очима іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути