неділя, 09 грудня 2018 00:16

Українець у Лондоні навчає танцювати під будь-яку музику
5

Іван може навчити імпровизувати в парі
Фото: З особистого архіву Івана Смеречинського
10 років навчає своєму стилю танцю
Вважає танці терапією
Більшість учнів - українці
15 років живе у Лондоні

Іван Смеречинський у Лондоні створив унікальний напрямок в танці. Звів усе до того, що охочі можуть навчитися імпровізувати в парі під будь-яку музику. Чоловік уже 15-й рік живе у Лондоні. Закордоном відкрив для себе багато пізнавальних речей, без чого, як каже, не було б теперішнього розуміння світу. Тепер розвиває нову ідею, пишуть на ресурсі pro.te.ua.

Іван Смеречинський родом з Чортківського району Тернопільської області. Жив у Тернополі. Працював в музичному училищі, потім у санаторії, де організовував культурний відпочинок для дітей. Має педагогічну освіту – музика і початкові класи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці розповіли, як назавжди залишились в Туреччині

"Спочатку вчив безоплатно, щоб усі мали можливість зрозуміти і прийняти цей стиль. В більшості танцюють українці, також є учасники групи з інших країн. Також маємо приватні уроки з постановки весільного танцю, – розповідає Іван, – Через танець можна викликати в собі такі стани, на які ми не звертаємо уваги в повсякденному житті, бо весь час в справах, постійно біжимо".

Розпочинав з ballroom стилів, далі аргентинське танго, латиноамериканські танці і вже потім modern jive, стиль, який дозволяє імпровізувати в парі під нашу, українську музику. Новому напрямку танцю навчає вже 10 років.

Автор: З особистого архіву Івана Смеречинського
  10 років навчає своєму стилю танцю
10 років навчає своєму стилю танцю

"Можливо, в більшості всі, хто займається танцями, сприймають це як мистецтво і також як момент задоволення. Але з часом я зрозумів, що це досить дієва терапія. Все залежить від того, як це подається: танці тільки як процес навчання чи як якісь розвиваючі внутрішні стани, – зазначає Іван, – Хоча вважаю, що у будь-якому випадку зміни відбуваються у всіх. А в танці вже концентруєшся на собі і починаєш відчувати якісь свої внутрішні потреби, бажання, де вже хочеться, щоб звернули увагу, помітили. І вже в процесі занять стає помітно, як у всіх змінюється ставлення до партнера, де вже більше взаємодії, поваги, кожен розуміє свої обов'язки".

Рідні спочатку жартували з захоплення чоловіка. Далі це вже перейшло в певну підтримку, особливо коли почав навчати інших людей, бо це вже інший рівень, якась відповідальність.

"Весь цей час танці були для мене як певне захоплення і спілкування з іншими. Далі я почав формувати свою нову ідею, яка складається з різних напрямків і пов'язана з нашими емоційними, психічними проявами, – ділиться Іван. - На якомусь етапі я зрозумів, що тут є вже певна основа та напрацювання і так вийшло, що це певний початок справи. Водночас це допомагає мені краще розуміти і розвивати інші напрямки. У цій справі є частина тієї мрії, котру не зміг колись реалізувати".

Відправляючись на відпочинок, останнє, чого ви хочете - потрапити за ґрати через порушення закону, про існування якого ви й не здогадувались. Аби уникнути порушення правил, які не завжди здаються очевидними, варто вивчати місцеві закони та звичаї перед поїздкою. Читайте поради як бути в безпеці.

Зараз ви читаєте новину «Українець у Лондоні навчає танцювати під будь-яку музику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути