Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2007 07:16

Жириновський хоче меблеву фабрику в Костополі

Російський політик Володимир Жириновський заявив, що планує відвідати Рівненську область. Торік він захотів повернути майно свого діда Іцхака Едельштейна — меблеву фабрику в райцентрі Костопіль. Дозвіл на в"їзд в Україну політик отримав тиждень тому — раніше мав статус персони нон ґрата.

У Костопільській райдержадміністрації про візит Жириновського нічого не знають.

— Офіційного листа від нього досі не отримав, — розповідає голова райдержадміністрації Олександр Садикін, 50 років. — Щодо фабрики, то його дід справді мав невелику пилораму. Але встановити її місцезнаходження зараз дуже важко. Жириновський має сам приїхати й показати, де вона стояла. Потім можна шукати в архіві документи, які підтвердили б його слова.

Після війни на базі приватних пилорам у Костополі діяв домобудівний комбінат. Нині на його місці розташована велика меблева фабрика "Свісспан Лімітед". Підприємство співпрацює зі шведськими інвесторами і є одним із найбільших деревообробників у країні.

Жириновський раніше заявляв про бажання повернути дідову фабрику.

— Ми вже перерили архіви — жодної прив"язки до Жириновського не знайшли. Так що його претензії досить суперечливі, — каже міський голова Костополя 58-річний мер Євген Денисюк. — Іцхак Едельштейн справді існував, але довести, що йому належала пилорама, ми не можемо.

Зараз ви читаєте новину «Жириновський хоче меблеву фабрику в Костополі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути