субота, 30 серпня 2008 07:15

Збірка Гоголя коштує 350 гривень

Збірку творів Миколи Гоголя "Петербургские повести" з ілюстраціями львівського художника Юрія Чаришнікова презентували у Львові.

— 1979 року я отримав замовлення від одного з київських видавництв проілюструвати Гоголя, — розповідає митець. — Працював майже п"ять років. Проте тоді видавці мого бачення Гоголя не сприйняли.

Рік тому Юрій звернувся до київського видавництва "Грані-Т". Запропонував ілюстрації шеф-редакторові Діані Клочко.

— У цьому виданні сконцентровано три століття: автентичний текст Гоголя XIX століття, ілюстрації Чаришнікова 1980-х і сучасна форма книги, — хвалиться Клочко. — Такої кількості дизайнерських рішень ви не знайдете в жодній книзі.

Минулого місяця видання вибороло гран-прі московського конкурсу "Искусство книги", а в серпні його назвали найкращою книгою України 2008-го. У книгарнях "Петербургские повести" Гоголя з ілюстраціями Чаришнікова коштуватимуть щонайменше 350 грн.

— Ми довго не могли знайти машину, яка змогла б відтворити усі типографічні нюанси цих ілюстрацій, — продовжує жінка. — Адже треба було показати кожен штрих. Тому друкували на японській машині німецькою фарбою. Папір два місяці везли з Фінляндії та Швеції.

Зараз ви читаєте новину «Збірка Гоголя коштує 350 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути