понеділок, 12 грудня 2011 05:45

Викликати піротехніків можна цілодобово

Скоро новорічні свята, і в області продають багато піротехніки. Фахівці застерігають — продавці повинні мати ліцензію на ці вироби.

— Продавці, які легально торгують такими виробами, пройшли окрему атестацію. Працюють у спеціалізованих магазинах, де продукція має сертифікат і високу якість, — говорить менеджер із продажу піротехніки  26-річна Олена Мічуда. — Не можна купляти феєрверки у бабусь на ринках чи кіосках. Вони навіть не знатимуть, як той феєрверк підпалити. На коробках, буває, не видно зображення. В інструкції — китайські ієрогліфи. Прилади можуть бути несправні через вплив вологи на них. Ви ризикуєте не тільки провалити святкування, а й травмувати себе чи близьких.

Олена каже, написи на упаковках імпортних феєрверків повинні бути перекладені українською мовою. Також мають бути характеристики виробу. Зазвичай зазначають перелік ефектів, кількість і калібр зарядів, висоту польоту і час роботи. Магазини феєрверків можуть також надати клієнтові відео або фото кожного товару "в роботі".

Зараз ви читаєте новину «Викликати піротехніків можна цілодобово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути