Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:06

Вкласти гроші у Львів хочуть півтисячі інвесторів

Понад 500 фірм із 21 країн Європи, Азії та Америки приїхали до Львова на VII Міжнародний інвестиційний форум. Цьогорічний захід присвячений проведенню континентального чемпіонату з футболу 2012 року.

— На підготовку першості потрібно три мільярди євро. Більшу частину грошей мусимо шукати в інвесторів. Надіємося знайти їх на форумі, — виголошує голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, 49 років, на урочистому відкритті форуму в актовій залі університету Франка.

Для проведення Євро-2012 у Львові слід спорудити стадіон на 35 тис. місць, відремонтувати 150 км доріг, реконструювати аеропорт і залізничний вокзал, збудувати готелі на 20 тис. місць, медичний центр, вирішити проблеми місцевого господарства.

— На форумі маємо визначити головного інвестора, який без залучення коштів із державного бюджету до червня 2010 року спорудить новий стадіон на ділянці площею 25 тисяч гектарів, — каже міський голова Андрій Садовий, 38 років. — У п"ятницю на аукціоні дізнаємося, хто збудує 4-зірковий готельний комплекс на вул. Федорова.

Зараз ви читаєте новину «Вкласти гроші у Львів хочуть півтисячі інвесторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути