середа, 27 червня 2007 07:04

Віталій Чемерис помер перед захистом курсової

Четвертокурсника Інституту телекомунікацій Національного університету "Львівська Політехніка" 21-річного Віталія Чемериса поховали 25 червня у селі Старе Село Жовківського району Львівської області. Хлопець шість років прожив із донорським клапаном серця.

У суботу Віталій разом зі своїми однокурсниками прийшов до 11-го корпусу "Львівської Політехніки" на захист курсових робіт. Хлопець збліднув і впав у аудиторії. Друзі викликали "швидку". Робили йому штучне дихання та прямий масаж серця, доки їхали медики. Але це не допомогло.

— Віталік жив із донорським клапаном, — розповідає заступник завкафедри телекомунікацій НУ "Львівська Політехніка" Михайло Климаш, 47 років. — Йому ще у дев"ятому класі зробили операцію. У Франції лікар гарантував матері, що син житиме. Казав, щоб у 25 років привезли Віталіка на перевірку.

Студент Чемерис добре вчився, потрапив у претенденти в магістратуру. Під час останньої сесії Віталій склав іспити з дисциплін "Оптичні та радіоканали телекомунікації" і "Кінцеві засоби телекомунікації". Написав курсовий проект, та не встиг захиститися.

— Він ніколи не скаржився на погане самопочуття, — згадує одногрупник Віталія 21-річний Ігор Римар, сусід по кімнаті в гуртожитку N5. — Лише найближчі друзі знали про операцію на серці. За останній місяць дуже схуд. Коли казали йому про це, він жартував: "За літо мама відгодує".

Кілька днів тому Чемерис упав на вулиці, але заборонив друзям викликати "швидку". Подзвонив матері й сказав, що почувається добре.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Чемерис помер перед захистом курсової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути