Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2006 19:16

Від землетрусу впала стеля

У четвер о 9.15 під час землетрусу в Юліана Варги та Івана Лакатоша — жителів села Мужієво Берегівського району Закарпаття — посипалася стеля та обвалилася штукатурка. Це був третій і найпотужніший за останні півтора місяця землетрус.

На Сейсмологічну станцію Ужгорода телефонували з Мукачева і навіть з угорського міста Загонь, питали, що сталося. Сила землетрусу становила 4,3 бала за шкалою Ріхтера. Хвиля рознесла поштовхи у Тячівський район та Ужгород, де ніколи не відбувалося землетрусів.

Завідувачка ужгородською сейсмологічною станцією Світлана Плішко переконана, що землетруси в Берегівському районі спричинені роботами в місцевих камнедобувних кар"єрах та золотодобувному руднику. Спеціально створена комісія має встановити точні причини підземних поштовхів.

Перший в останні півтора місяця землетрус стався 11 жовтня в селі Анталовці Ужгородського району і мав силу 2,5 бала за шкалою Ріхтера, другий — 15 листопада поблизу Берегова силою 3,5 бала. Сейсмологи не виключають можливості землетрусу силою 5 балів.

Зараз ви читаєте новину «Від землетрусу впала стеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути