понеділок, 17 вересня 2012 06:15

Від недопалку загорілися чотири гектари

Із 11 вересня в селі Бірки Яворівського району Львівської області горять торфовища. Через брак води еменесники не можуть ліквідувати пожежу. Площа загоряння збільшується — у диму село Гамаліївка Пустомитівського району та селище Білогорща, що входить до Залізничного району Львова.

— Загоряння сталося біля траси. Видно, хтось із вікна машини викинув недопалок, — каже голова Бірківської сільської ради Володимир Кульчицький, 34 роки. — Учора зранку побачив дим. Викликав пожежників. Приїхали вісім екіпажів, у середу вже 16 машин прибули. Важко працювати — торф горить на глибині 40 сантиметрів. Вітер сприяє загоранню. Якщо не вдасться ліквідувати горіння, вогонь може дійти до житлових будинків. Поки що обходимося без допомоги односельців. Якщо доведеться, то їх до роботи залучимо.

11 вересня в Бірках горіли 4 га. Наступного дня площу зменшили до 1,8 га. Вогонь пішов у напрямку Львова.

— Райони, де горить торф, зневоднені. Меліоративні канали, які навесні мали очистити спеціальні служби, нерозчищені і води в них немає, — розповідає керівник прес-центру обласного МНС Павло Василенко. — Возимо воду за 8-10 кілометрів. Це займає багато часу і вимагає великих затрат на пальне. На місці працюють 60 рятівників.

У середу до МНС почали надходити скарги від жителів Львівського мікрорайону Левандівка, який прилягає до  селища Білогорща. Люди кажуть, що над будинками стоїть густий дим.

Зараз ви читаєте новину «Від недопалку загорілися чотири гектари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути