середа, 30 липня 2008 07:12

Вагітну Любов Яцків зняли з даху

У п"ятницю, 25 липня, до Коломийського райвідділу міліції на Івано-Франківщині зателефонували з села Шепарівці. На даху затопленого будинку сиділи 25-річна вагітна жінка з матір"ю та бабусею.

Село Шепарівці розташоване на лівому березі річки Прут. З середи до п"ятниці там йшли грозові дощі, вода піднімалася до 5–7 м. У селі підтопило 140 будинків та 50 дворів.

— У п"ятницю зранку чую від людей, на стріху сидять три жінки. Молода — вагітна, а старій — 85 років, — розповідає голова Шепарівцівської сільської ради 51-річний Іван Терпелюк. — Я давай еменесників викликати. Вони не приїхали. Видно, мали іншу роботу. Що робити? Дзвоню в міліцію.

Коли вода наполовину залила хату Яцкових, Любов із 45-річною матір"ю Марією та бабусею піднялися сходами на горище, звідти — на дах. Там кликали на допомогу. Бійці спецпідрозділу "Беркут" човном переправили жінок до центральної дороги села. Потерпілі не встигли захопити з собою одяг та взуття — босими пішли до односельців.

"Беркутівці" поїхали рятувати паралізованого 70-річного Івана Розмитанюка з цього ж села. У хаті він був із дружиною Мирославою, 58 років. Їх дітей евакуювали раніше.

— В Івановому будинку вода по пояс, він намагається піднятися, та не може, — веде далі війт. — Хлопці на руках винесли його з хати. Разом із господарями собачку та поросятко в човен посадили.

Зараз ви читаєте новину «Вагітну Любов Яцків зняли з даху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути