Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2007 17:32

Вагітних лучанок лікуватимуть безплатно

Управління охорони здоров"я Луцького міськвиконкому затвердило перелік безплатних медичних послуг для городян. Мерія виділила з бюджету 2 млн грн для компенсації понад 20 видів безкоштовних хірургічних, терапевтичних процедур, а також забезпечення їх ліками. До переліку безплатних послуг на 2007 рік увійшли швидка і невідкладна допомога, обстеження та амбулаторне лікування дітей, первинна хірургічна обробка рани, щеплення проти правцю та сказу в травмпункті міської клінічної лікарні.

Для вагітних передбачене безплатне обстеження в жіночій консультації та ультразвукова діагностика, лікування в пологових будинках. Жінки не платитимуть за медичні аналізи, флюорографію та електрокардіографію.

— Певна сума піде на медперсонал: закупимо нову літню форму для санітарів швидкої допомоги та спеціальні сумки для сімейних лікарів, — каже начальник міського управління охорони здоров"я Федір Кошель, 50 років.

Із 9 млн грн, які мерія цього року виділила на медицину, 4,5 млн пішло на підвищення зарплати медикам. 1,3 млн — на оплату тарифів за енегроносії, понад 2 млн — на безплатні ліки, невідкладну та швидку допомогу, екстрені операції та лабораторне обстеження. Торік у лікарнях Луцька пролікували 30 тис. пацієнтів. Карета "швидкої" виїздила на виклики майже 50 тис. разів.

Зараз ви читаєте новину «Вагітних лучанок лікуватимуть безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути