четвер, 27 грудня 2007 07:15

У Солотвині обміліла свердловина газу

У селищі Солотвина Тячівського району Закарпаття є власна свердловину газу. До 5 грудня 1996 року вона забезпечувала обігрів 9 тис. жителів. Поступово запаси газу зміліли, й людей відрізали від газопроводу. Блакитне паливо подавали виключно мешканцям двох дев"ятиповерхівок і п"ятьох п"ятиповерхівок. 22 грудня ці будинки також відключили від газопостачання.

— Газовики стверджують, що в свердловині немає запасів газу, — розповідає селищний голова Солотвини Юрій Ухаль, 43 роки. — У системі газопостачання знизився тиск, тому вони були вимушені припинити постачання. До "уренгойського" газопроводу селище поки не підключене.

У суботу зранку 80 мешканців багатоповерхівок розпочали акцію протесту. Вони погрожували підприємству "Закарпатгаз" перекрити проїжджу частину автодороги Мукачево—Львів—Рогатин. По обіді вони  вийшли на дорогу. Правоохоронці відновили рух автотранспорту об"їзним шляхом, а людей умовили розійтися по домівках.

Працівники газопостачального підприємства проводять інвентаризацію багатоповерхівок. Після її завершення газ обіцяють увімкнути.

Зараз ви читаєте новину «У Солотвині обміліла свердловина газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути