Ексклюзиви
понеділок, 13 лютого 2012 00:15

У цирку будуть кольорові крісла

У березні запрацює оновлений львівський цирк. 23 березня торік там сталася пожежа, заклад закрили. Півроку тому почали ремонт.

— Не було би щастя, та нещастя помогло, — усміхається 47-річний Роман Здреник, комерційний директор цирку. — Не можна, мабуть, так жартувати, але, напевно, керівники інших цирків нам трохи заздрять. Бо хтозна-коли вони отримають гроші на таку реставрацію.

Реконструкція обійшлася у 8,7 млн грн. Кошти виділили з держбюджету. Щоб зібрати більшу суму, у червні львівські виконавці організовували благодійний концерт в Оперному театрі. Продали квитки на 51 тис. грн.

Під час пожежі на манеж падав розпечений пластик з-під купола, повністю його знищив.

— Старий манеж був кривий і похилий, — говорить Здреник. — Артисти часто нарікали на нього, танцюристи боялися травмувати ногу. Новий у три шари покрили каучуком. Він ідеально рівний, еластичний.

Глядацькі сектори тепер різнокольорові — червоні, зелені, жовті. На них монтують м'які крісла.

— Вони будуть сюрпризом для нашого глядача, бо теж різних кольорів. До них продаватимемо кольорові квитки, — каже директор.

Над сценою змонтували нове сучасне освітлення. Епіцентр займання був в інженерській. Її також відремонтували. Оновили і фойє — пофарбували колони, полагодили стелю, поставили нові теплозберігаючі вікна.

— Ми вмонтували сучасну систему оповіщення пожежі. Переконалися, що на цьому економити не можна, — додає Здреник. — Звукове обладнання теж дороге, тому коштів вистачило не на все. Думаємо, де взяти грошей на ремонт вбиралень, батареї.

Львівський цирк збудували 1955 року. Капремонту не було з 1968-го.

Зараз ви читаєте новину «У цирку будуть кольорові крісла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути