понеділок, 01 жовтня 2012 05:30

У церкві "Божий мир" допомагають безпритульним і наркоманам

Автор: Фото: Ірина ЗДЖАНСЬКА
  Пастор церкви ”Божий мир” Лі Чанг Бе: "11 осіб після кримінального минулого захотіли навчатися в семінарії”
Пастор церкви ”Божий мир” Лі Чанг Бе: "11 осіб після кримінального минулого захотіли навчатися в семінарії”

У церкві "Божий мир", що на вул. Слобідській у Львові, щодня навчають Законам Божим, Святому Письму. Її засновником є пастор Лі Чанг Бе, 51 рік. Приїхав із Південної Кореї, де здобував вищу духовну освіту.

Церква має чотири реабілітаційні центри в області — на вул. Слобідській у Львові, у Винниках, у селах Розворяни Золочівського району та Яблунівка Буського району. Тут лікують від наркотичної та алкогольної залежності.

— Наркоманія та алкоголізм — духовні проблеми, — запевняє священнослужитель. — Сьогодні залежні від наркотиків можуть лікуватися в наркодиспансері або відвідувати групу анонімних наркоманів при церквах. Ні перше, ні друге не дає повного результату. Часто після реабілітації в медичному центрі люди знову повертаються до старого життя. Людина має знайти сенс життя. А він найперше є в Богові. Крім того, наркоман повинен присвятити себе служінню комусь. Він не може просто лежати на лікарняному ліжку або тільки читати молитви. У нас люди допомагають безпритульним, сиротам. Так відчувають себе частиною суспільства.

У церкву "Божий мир" наркомани та алкоголіки можуть приходити просто з вулиці. Реабілітацію проходять на християнських принципах моралі. Для цього діє спеціальна програма "Шлях до свободи". Людей вчать знаходити себе через Святе Письмо. Щодня потрібно освоїти якийсь текст Слова Божого, багато молитися. Також займаються трудотерапією.

Крім цього, люди допомагають безпритульним, калікам. Готують для них обіди, які тричі на тиждень церква організовує в центрі Львова та на вул. Слобідській. Перед обідом пастори церкви читають Святе Письмо, моляться за безпритульних. Вони можуть прийти на Слобідську та помитися.

— Усе це організовують люди, які проходять реабілітацію, — додає пастор. — Так вони вертаються до нормального життя, займають активну громадську позицію. 11 із них після кримінального минулого захотіли навчатися в духовній семінарії. Інші починають працювати у громадських організаціях і допомагати хворим, престарілим, проблемним дітям і сиротам. Адже вони на власному гіркому досвіді знають, як важко вернутися до нормального життя.

Наставники церкви почали їздити по школах Львова та розповідати дітям про шкідливість наркоманії із власного досвіду.

Зараз ви читаєте новину «У церкві "Божий мир" допомагають безпритульним і наркоманам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути