Восьмеро мандрівників із туристичного клубу "Кристал" та гірського клубу "Тернопіль" відзначали новорічні свята на Чорногорському хребті в Карпатах. Замість шампанського пили фруктовий узвар із келихів і дерев"яних горнят. Закушували канапками та борщем із квасолею.
— Новий рік зустріли у Славському на Львівщині. Одного дня для святкування виявилося замало, — розповідає 21-річний Роман Задорожний. — Тому вирішили продовжити гуляння на Чорногорському хребті.
Мандрівку почали в селі Квасів Рахівського району Івано-Франківської області. Спочатку тернополяни піднялися на вершину Шешул (1800 м), потім пішли на Петрос (2020 м) і Говерлу (2061 м).
— Із висотою болото під ногами перейшло у сніг, — ділиться враженнями керівник туристичного клубу "Кристал" Володимир Бичковський, 20 років. — На Говерлі потрапили у справжню бурю. Здавалося, що нас позносить, тому кожні кілька десятків метрів лягали у сніг. По дорозі пили багато чаю, їли сало, цибулю, часник, лимони та шоколад. Стільки снігу ще не бачили.
Коментарі