Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 07:04

Тролейбус "Богдан" бере 136 пасажирів

Автор: Фото: Роман ЖИЖАРА
  За два дні автовиставки в Луцьку салон нового тролейбуса оглянули 12 тисяч відвідувачів. На лобовому склі залишила відгук-подяку за механічні пандуси Волинська обласна організація інвалідів
За два дні автовиставки в Луцьку салон нового тролейбуса оглянули 12 тисяч відвідувачів. На лобовому склі залишила відгук-подяку за механічні пандуси Волинська обласна організація інвалідів

Луцький автозавод корпорації "Богдан" представив на виставці в обласному центрі Волині новий тролейбус "Е-231". Із конвеєра зійшло чотири машини цієї моделі. Дві з них незабаром вийдуть на маршрути в Києві.

Новий тролейбус завдовжки 15 м уміщає 136 пасажирів. У Європі тролейбуси зазвичай розраховані на 90–120 сидячих і стоячих пасажирських місць. Додаткова "вантажна" площа вивільнилася завдяки низькому рівню підлоги. 14-тонний луцький тролейбус здатен розвивати швидкість до 60 км/год. Під капотом у нього працює електродвигун та електронне устаткування від чеських виробників. У салоні встановлені 42 м"які сидіння. Для інвалідів тролейбус оснащений механічними пандусами.

— Я вже рулив цією машиною, — каже водій Луцького тролейбусного депо Володимир Ткачук, 52 роки. — Тролейбусом просто управляти, хіба що електроніки під рукою забагато. Незважаючи на велику довжину, машина поворотка й мобільна.

У Луцьку пасажирів перевозять у дві зміни 86 чеських тролейбусів, виготовлених у 1988–1990 роках.

Міська рада пообіцяла транспортникам придбати три нові тролейбуси "Е-231". Перший 15-метровий тролейбус з"явиться на маршруті восени цього року. Муніципалітет також планує закупити два 10-метрові тролейбуси на базі автобуса "Богдан А-144". У них помістяться 90 городян.

— Мерія заклала в бюджет два мільйони гривень на придбання тролейбусів. Іще два мільйони виділив Кабінет Міністрів за програмою розвитку електротранспорту, — розповідає директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Кубіцький.

Луцький тролейбус "Е-231" коштує 1 млн 60 тис. грн. Та магістрату місцевий автозавод-виробник погодився віддати нову машину за 880 тис. грн. 10-метрові тролейбуси середнього класу обійдуться міській казні у 560–580 тис. грн.

Через кілька місяців за проїзд у нових тролейбусах лучани платитимуть на 10 коп. більше. Міські депутати планують підвищити вартість квитків до 60 коп. Проїзний  квиток дорослого коштуватиме 36 грн, студентський та учнівський — половину цієї ціни.

Зараз ви читаєте новину «Тролейбус "Богдан" бере 136 пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути