четвер, 07 вересня 2006 17:23

Тоні попросив руки Юлії через Інтернет

Автор: фотоj: Із сімейного архіву
  Українка Юлія Канарок та іспанець Антоніо Марін Ґарсіа після розпису біля будинку урочистих подій у Тернополі. Юлія на щастя виливає за спину склянку з шампанським
Українка Юлія Канарок та іспанець Антоніо Марін Ґарсіа після розпису біля будинку урочистих подій у Тернополі. Юлія на щастя виливає за спину склянку з шампанським

Тернополянка Юлія Канарок, 26 років, живе в іспанському місті Мурсія. За 30-річного Антоніо Марін Ґарсіа вийшла заміж у себе на батьківщині. З весіллям молодята поспішали — іноземець міг лише тиждень перебувати в Україні.

Іще перед шлюбом наречена попросила гостей не приносити подарунків — як поїде в Іспанію, не зможе нічого взяти з собою. Близько восьмої вечора Юлія з Тоні залишили гостину — подалися до Києва оформляти документи на виїзд. Святкування продовжилося без головних винуватців.

Познайомилися Юлія й Тоні в Мурсії. Дівчина провідувала своїх батьків, які вже кілька років працюють в Іспанії.

— Не думала, що наші стосунки закінчаться весіллям, — каже Юлія. — Хоча навіть спілкуючись через Інтернет, відчувала, що Тоні — саме та людина, на яку зможу покластися. Між нами не було жодних недомовок. Ми ніколи не сварилися.

Через рік після знайомства Тоні приїхав у Тернопіль — побачити, де живе його кохана, познайомитися з її друзями та родичами. До того попросив у дівчини руку та серце — через Інтернет.

Віднедавна у Тернополі побільшало іноземних женихів. Наші землячки вискакують заміж за парубків, які й слова українською не знають.

З початку року зареєстрували 66 шлюбів з іноземцями

— З початку року зареєстрували 66 шлюбів з іноземцями, — каже Олександра Кірик, начальниця відділу РАЦС Тернопільського міського управління юстиції. — Торік було 61. Наречені приїздять із країн СНД та Балтики, але найбільше — з Італії та Іспанії. Після одруження молодята зазвичай виїжджають за кордон.  Розлучення з іноземцями реєструємо дуже рідко — раз чи два на рік.

Ілона Бойко, 26 років, нещодавно повернулася з Італії. Упродовж двох років жила з чоловіком і дітьми у своєї матері-заробітчанки.

— В Італії до українок ставляться упереджено, часто вважають нижчою расою. Якщо хлопець воліє одружуватися з нашою дівчиною, то батьки зазвичай виступають проти, — розповідає Ілона. — В одній родині від сина, який пошлюбив українку, відмовилися батьки. Не захотіли спілкуватися навіть після народження внука.

Незадоволення старших італійців легко пояснити, вважає Ілона. Мовляв, українки за кордоном інколи ведуть безладне статеве життя, часто розлучені, залишили вдома дітей — хто ж захоче, щоб його син виховував чужих нащадків.

— Українки подобаються іноземцям — вродливі, працьовиті, добрі, — переконує Ілона. — Гарних італійок чи іспанок значно менше. Вони ще й значно вимогливіші до чоловіків.

Іще одна країна, де часто бувають українки, — Польща. Історія стажування за кордоном Ярини Білик, 27 років, теж має щасливий кінець. Тернополянка одружилася з 28-річним Адамом Ляском більше року тому. Доти два роки зустрічалися. Познайомилися в Катовіце, куди українку скерували на стажування. У високого кучерявого поляка закохалася відразу. Кілька днів провели разом, а потім дівчина повернулася додому і порвала зі своїм колишнім коханим.

— Адам запропонував мені стати його дружиною, коли ми були в Україні, — пригадує Ярина. — Освідчився у Софіївському парку, дуже романтично було. Я погодилася не роздумуючи.

Спочатку хотіли жити в Тернополі. Але потім вирішили, що краще перебратися до Польщі. Поїхали в Катовіце, живуть разом із батьками у приватній кам"яниці. Родичі привітно зустріли Ярину. Адам відкрив автомайстерню, дружина допомагає йому.

Щоби полегшити пошук нареченого за кордоном, для тернополянок створили віртуальну службу знайомств на інтернет-сайті http://www.im-young.com. Дівчатам пропонують безкоштовно розмістити анкету, опублікувати фотографії, залишати й отримувати повідомлення, переглядати анкети решти користувачів.

Засновники сайту кажуть, що найчастіше ним цікавляться в Німеччині та Австрії. Кілька тернополянок саме завдяки цій службі познайомилися з іноземцями, одружилися і виїхали за кордон.

Погано, що дівчата не привозять хлопців сюди

— Особисто я трагедії з інтернаціональних шлюбів не роблю, — каже письменник Олександр Вільчинський, 43 роки. — Серцю не накажеш: якщо дівчина покохала іноземця, нехай виходить за нього заміж. У цій ситуації непокоїть єдине — наші дівчата виїздять за кордон, а не привозять хлопців сюди. Утім, світ глобалізується, і ми не можемо поставити жодних перепон для шлюбів з іноземцями. Головне, чого хотілося б у таких ситуаціях, — щоб дівчина не змінювала мову та релігію.

Зараз ви читаєте новину «Тоні попросив руки Юлії через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути