четвер, 10 лютого 2011 17:15

Тисяча робітників повернеться на завод

На повну потужність запрацював Дрогобицький долотний завод. За два останні місяці він випустив удвічі більше бурових інструментів, ніж за весь минулий рік. Їх використовують під час видобування нафти.

Наприкінці року завод викупила "Універсальна бурова техніка". Це місцева фірма з іноземними інвестиціями.

— Через фінансову кризу торік у травні завод зупинився. Тодішні власники — російський холдинг "ВБМ Груп" заборгували великі суми "Ощадбанку", — розповідає гендиректор "Універсальної бурової техніки" Леонід Мищатин, 48 років. — Для них  дрогобицький завод був серед другорядних планів. Банк відсудив заставне майно. Наша фірма його викупила. Вклали у виробництво близько 5 мільйонів доларів. Уже отримали замовлення на долотну продукцію з Лівії, Еміратів, Сирії, Азербайджану. Нашими інструментами там видобуватимуть воду в пустелі. На сьогодні ми працевлаштували 410 колишніх працівників заводу. Залишилася ще тисяча. Їх теж візьмемо на роботу, є відповідні графіки.

Робітники підприємства отримують на місяць 2–3 тис. грн.

Торік промисловість області зросла на 0,9%. Крім долотного заводу, відновили роботу також Львівський автобусний завод та Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат.

Зараз ви читаєте новину «Тисяча робітників повернеться на завод ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути