Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 07:13

Тернопільський губернатор оголосив війну нелегальним перевізникам

Голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь, 33 роки, юрист за професією, під час поїздок районами зацікавився тіньовою економікою.

— Я починав із аналізу працюючих людей. У кожному районі 30–40 відсотків населення незрозуміло де заробляє на життя. Якщо відверто — працює нелегально, — розповідає Юрій Чижмарь, підсумовуючи поїздки районами. — Усі хочуть субсидій, допомоги, а податків держава не отримує.

Губернатор збирається припинити нелегальні пасажирські перевезення. Для цього пропонує ввести спеціальне маркування на офіційні автобуси. Маршрутки без відповідних логотипів на лобовому склі будуть зупиняти на в"їзді до Тернополя.

— Кожен повинен розуміти, що "ліві" перевізники не несуть відповідальності за безпеку пасажирів, — зауважує губернатор. — Ми не можемо перевірити, чи не п"яний водій, який у нього досвід.

Перший результат нововведень можна буде побачити за два-три місяці. Таким чином Юрій Чижмарь сподівається повернути в бюджет області майже 1 млн грн.

— Візьмемо, наприклад, Чортківський район. Я навмисне зайшов в АТП. Там з одного маршруту сплачують 28 тисяч гривень податку на місяць. За рік це понад мільйон. "Ліві" перевізники мають ті ж доходи, а віддають копійки.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільський губернатор оголосив війну нелегальним перевізникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути