субота, 06 жовтня 2007 07:01

Тадей Марек вилікувався від восьми хвороб

Автор: фото: Христина ШЕВЧУК-СТАРЕЦЬКА
  Тадей Марек із 13-річною донькою Наталею та онуком Сергійком, якому рік і сім місяців
Тадей Марек із 13-річною донькою Наталею та онуком Сергійком, якому рік і сім місяців

Підполковник міліції Тадей Марек чотири роки тому вийшов на пенсію. При обстеженні медики виявили в нього вісім хвороб і визнали його майже непрацездатним. Чоловік вирішив лікуватися самотужки. Почав читати книжки з нетрадиційної медицини.

— У мене виявили гіпертонію, стенокардію, артеріосклероз судин — усе, що чіпляється до людей після сорока п"яти років, — розповідає 53-річний Тадей Марек. — Останні десять років я працював начальником відділу боротьби з економічною злочинністю у Мостиському райвідділі міліції. Це переважно сидяча й нервова робота. Коли вийшов на пенсію, кроку ступити не міг — боліло все тіло.

В "Енциклопедії знахаря" Аксьонова чоловік вичитав, що на організм добре впливає настоянка часнику.

— Натер кілька головок, залив горілкою та став пити тричі на день по 10 крапель. Одночасно зробив ліки від гіпертонії — поклав у банку шість цибулин, стільки ж лимонів, кілограм цукру та меду, влив літр перевареної води. Пив по ложці тричі на день. Артеріосклероз лікував конюшиною, настояною на горілці. Уночі мене від неї в піт кидало, але вранці я був у чудовій формі. За місяць стало легше дихати. Тиск нормалізувався. А за півроку я вже міг пройти три кілометри, — усміхається Тадей.

Він живе у селі Волиця Мостиського району Львівської області. Його 52-річна дружина Катерина працювала секретарем районної прокуратури. Після народження третьої дитини повертатися на роботу не захотіла. Подружжя має трьох дочок: 21-річну Оксану, Тетяну, 20 років, та Наталю, 13 років. Старша заміжня. Виховують із чоловіком сина Сергійка, йому рік і сім місяців. Живуть із батьками у Волиці. Тетяна навчається у вузі, а найменша Наталя — семикласниця. Родина живе на 2 тис. грн пенсії пана Тадея.

На городі Мареків неподалік двоповерхової кам"яниці 20 вуликів. Навколо них садові та польові квіти.

— На моєму подвір"ї росте понад 50 видів лікувальних трав, — відчиняє хвіртку господар. — Певно, Бог знав, що я з них виготовлятиму напої.

Чоловік облаштував кабінет у літній кухні. У шафках багато пляшечок із настоянками, на полицях — стоси медичних книжок і підшивки з-понад 20 періодичних видань про нетрадиційну медицину.

Є рецепти й від раку

— Устигаю прочитати всі, бо сплю 5–6 годин на добу, — розповідає. — Прокидаюся переважно о 5-й ранку та йду до лісу по трави. Десь вичитав, що лікувальні рослини мають збирати лише чоловіки. Можна й жінкам, але якщо вони не живуть статевим життям. Тому збираю трави сам, аптекам не довіряю. Купую лише ті, що не ростуть у нашій місцевості.

Тадей Марек ставить на стіл пляшку домашнього вина з ожини. Пригощає квашеними огірками з медом.

— Це дуже смачно, — припрошує. — Огірки додають кислинку, й так можна з"їсти багато меду. А ним навіть алкоголізм лікують. У меду багато калію, якого бракує алкоголікам.

"Коронна" настоянка Тадея Марека — енергетичний напій із кореня дивесилу.

На 10-літрову банку дає 3 кг меду, літрову банку дивесилу, маленьку пачку дріжджів. Усе розбовтує й заливає перевареною водою так, щоб до горла посудини залишилося 10 см. Через п"ять днів виводить трубку в банку з водою — щоб напій бродив. А через два тижні відціджує, відстоює та розливає у пляшки — скляні або темні пластмасові.

Напій треба вживати тричі на день по 50 г. Марек каже, бажано так випити 6–7 літрів. Через місяць-два курс оздоровлення можна повторити.

Енергетичним напоєм чоловік "поставив на ноги" свою 76-річну матір Гелену.

— Років зо два тому мама зовсім ослабла, — розповідає. — А після того, як попила дивесилу, сама 30 сотих городу обробляє.

Дивесил, запевняє Марек, — це унікальна рослина, що лікує весь організм. Траву бере у знайомих у Мостиському районі. Її для підполковника привозить і приятель із Закарпаття. Чоловік пробував сіяти дивесил на городі, але рослина не зійшла. Каже, що її треба садити з кореня.

— Наш організм складається з восьми систем, — говорить Марек. — А душа — дев"ята. Звідти й назва дивесилу — "дев"ята сила". Ця рослина лікує душу.

Тадей Марек упевнений, що немає хвороби, яку неможливо вилікувати травами.

— Є лише одна невиліковна болячка — лінощі, — сміється. — А від решти природа має ліки. Є рецепти й від раку. Настоянка з календули, деревію та кропиви усі його форми лікує.

Марек охоче ділиться рецептами й ліками. Люди віддячують йому тим, що приносять трави. Гроші чоловік бере лише за настоянки на горілці — за собівартістю оковитої.

Зараз ви читаєте новину «Тадей Марек вилікувався від восьми хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути