пʼятниця, 04 травня 2007 07:14

Студенти збирали гроші під церквами

За чотири години львів"яни пожертвували 35 тис. 171 грн на закупівлю медичного обладнання для діагностики слуху в немовлят.

Для збору пожертв у рамках Всеукраїнської благодійної акції "Почуйте всі!" студентський уряд Львівського університету скликав 240 волонтерів.

— Кожному дали опломбовану скриньку й виділили ділянку для збору. За чотири години волонтер мав обійти кілька вулиць, — розповідає 21-річний голова студентського уряду Михайло Лемак.

Найбільшу суму — 1196 грн — зібрав студент історичного факультету Тарас Гакавчин.

— Я стояв біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, — зізнається хлопець. — Після закінчення Служби Божої майже всі миряни кидали у скарбничку гроші — хто гривню, хто п"ятірку.

В Україні близько 3 тис. волонтерів зібрали за день 278,6 тис. грн. Найбільше пожертвували в Одесі — 111 тис. грн. Львів"яни посіли друге місце. У Києві до скриньок кинули 29 тис. грн, у Полтаві — 3,5 тис., у Вінниці — 1,3 тис. гривень.

Зібрані кошти передали на рахунок Благодійного фонду "Серце до серця". За них восени закуплять медичне обладнання.

Апарат для визначення слуху немовлят вартістю 43 тис. грн. уже отримала Тернопільська обласна дитяча лікарня. У благодійній акції "Почуйте всі!" на початку березня городяни зібрали 14,7 тис. грн. Решту грошей доклав благодійний фонд "Серце до серця".

Зараз ви читаєте новину «Студенти збирали гроші під церквами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути