пʼятниця, 17 серпня 2007 07:06

Сто мисливців вполювали тридцять качок

Автор: фото: Юлія ЛІПІЧ
  Мисливці Валерій Галюк, Іван Лопушинський та Михайло на прізвисько  Ікарус після полювання варять юшку з риби. Біля села Андріянів Городоцького району Львівщини вони не вполювали жодної качки. Рибу купили в магазині
Мисливці Валерій Галюк, Іван Лопушинський та Михайло на прізвисько Ікарус після полювання варять юшку з риби. Біля села Андріянів Городоцького району Львівщини вони не вполювали жодної качки. Рибу купили в магазині

11 серпня відкрився сезон полювання на пернату дичину. Сто мисливців з"їхалися на озера села Андріянів Городоцького району Львівської області.

Минулої суботи львівські мисливці подалися на озера в Отиневичі Жидачівського району, Мединичі, Грушеві Дрогобицького району, Андріянові Городоцького району.

В Андріянові Городоцького району є три великі озера загальною площею 80 га. Зі Львова їхати майже півтори години. Неподалік від дороги стоїть мікроавтобус та легкова машина, якими приїхала компанія з семи чоловіків.

— А ви порахуйте бензин, щоби сюди зі Львова доїхати, — каже 52-річний мисливець Михайло Миколайович. Друзі-мисливці його називають Ікарусом. — А патрони? Один — три гривні коштує, а на полювання менше ста не береш. Доводиться щороку платити мисливські внески — 100 гривень. За 15 гривень придбати карточку обліку добутої дичини. Одноразова така для відстрілу коштує 15 гривень, сезонна — 50.

Мисливці починають заряджати рушниці. Чоловіки одягнуті в камуфляжі, на ногах — кирзові чоботи. О 18.00 початок полювання. Десь вдалині стріляють на кілька хвилин раніше.

— Немає смислу стріляти, — вголос розмірковує 45-річний Валерій Галюк. — Бо вбиту качку в зарослях не знайдеш.

— Та вони на воді сидять, — обурюється Іван Лопушинський. — Треба було водолазний костюм брати.

За півгодини повертаються до машин.

— Тут усі угіддя повисихали, тому й качки не водяться, — обурюється "Ікарус". — Поки ми документи виробляємо, ті, хто близько живуть, усю дичину виб"ють. Кинуть рушницю в зарослі, і хто її знайде? Скоро всі мисливці свої рушниці на металобрухт поздають.

На воді з"являється катер. На прохання мисливців зганяють качок із води.

Час від часу до них підходять міліціонери та єгері. Перевіряють документи.

— Тут зібралося сто мисливців, — під кінець дня говорить підполковник міліції Ярослав Гук, 49 років. — За час полювання вони вбили лише тридцять качок.

— Для них є дві великі проблеми. Перша — кожного користувача угідь перевіряє кілька виконавчих служб, але немає жодної державної програми, яка б допомагала їм, — каже Богдан Кук, депутат Львівської облради. — Другою проблемою я вважаю розведення дичини. Природа більше не може своїми силами збільшувати популяцію тварин чи птахів. Кожен мисливець мав вбити п"ять качок, а застрелив 0,3 качки.

Найкращими для полювання водоймами на Львівщині вважаються рибгоспи поблизу міста Комарно, в селах Катериничі та Дроздовичі Городоцького району. Днями їх закрили для полювання.

Сезон полювання закривається 1 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Сто мисливців вполювали тридцять качок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути