понеділок, 30 квітня 2007 07:06

Скульптури лицарів із гербами демонтують

48-річний британський реставратор Кріс Клір оглянув скульптури лицарів на будинку на вул. Валовій в історичному центрі Львова. Фігури вирішили демонтувати для реставрації. Віднову оплатить компанія "Київстар", яка орендує приміщення в будинку.

— Будинок на Валовій, 11 зведений 1910 року, — розповідає 51-річна Лілія Онищенко, виконувачка обов"язків начальника міського управління охорони історичного середовища. — Відтоді його не ремонтували. Фасад будинку прикрашають фігури лицарів зі щитами, на яких зображені герби Львова та Галичини. Кріса Кліра зацікавили ці скульптури, бо вони зроблені зі штучного каменю, на якому реставратор спеціалізується.

Британець Клір не зміг одразу визначити орієнтовну вартість робіт.

— Спершу потрібно дізнатися, що це за матеріал, — пояснює реставратор. — Потім знайти художників, які виготовили би втрачені деталі скульптур.

Клір також оглянув фігуру лева з двома тулубами з будинку на вул. Галицькій, композицію "Гріб Господній" біля Катедри та лева на Високому замку.

Зараз британець реставрує пам"ятки давньогрецького міста Херсонес поблизу Севастополя, розпочав роботу на єврейському кладовищі в Кременці Тернопільської області. У червні Клір проведе у Львові двотижневі курс для реставраторів фігур із каменю.

Зараз ви читаєте новину «Скульптури лицарів із гербами демонтують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути