четвер, 26 липня 2007 19:22

Шершні атакували жителів луцького будинку

На проспекті Грушевського в центрі Луцька рій шершнів оселився на балконі 67-річного Андрія Романюка. Пенсіонер приїхав із тижневого відпочинку й почав прибирати на балконі третього поверху. Коли підняв дошку — шершні миттєво атакували господаря. Той позачиняв усі вікна, двері й викликав рятувальників МНС. Тим часом комахи покусали двох жінок під будинком і позалітали у відчинені вікна сусідських квартир. Обізнані у бджільництві рятувальники у спорядженні пасічників зруйнували гніздо.

— Кілька днів шершні будуть повертатися. Тому радимо людям не відчиняти вікна і двері балконів, — каже рятувальник з обласного МНС Костянтин Хижун, 41 рік.

Шершні вдвічі більші від ос. Їдять м"ясо, фрукти й солодощі. Полюють на бджіл і дрібних комах. Отрута токсичніша за бджолину, може викликати алергію і тимчасовий параліч. Торік на озері Світязь Шацького району на Волині від укусу шершня померла 50-річна жінка. Медики виявили в загиблої сильну алергію на отруту комах.

Зараз ви читаєте новину «Шершні атакували жителів луцького будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути