понеділок, 18 червня 2007 07:09

Серед корупціонерів найбільше сільських голів

Торік в Івано-Франківській області за корупційні дії покарали 51 посадову особу органів місцевого самоврядування та 22 державних службовців. У першому кварталі цього року затримали 16 і трьох чиновників відповідно. Втім, усі вони досі займають свої посади.

— Жодного з державних службовців до відповідальності за порушення Закону про боротьбу з корупцією не притягнуто, — розповідає 50-річний Ярема Петрів, начальник обласного управління Державної служби, що перевірило факти корупції на Прикарпатті. — Найбільше корупціонерів на селах — кожний другий голова сільради чи землевпорядник діє поза законом.

— Сільські голови — легка здобич для борців із корупціонерами, — вважає 48-річний Михайло Назар, сільський голова Вовчинця з-під Івано-Франківська. — Приблизно 40 відсотків сільських голів не мають вищої освіти. А Закон про місцеве самоврядування недосконалий — голова відповідає за все, а юридичної підтримки не має.

Зараз ви читаєте новину «Серед корупціонерів найбільше сільських голів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути