четвер, 22 липня 2010 18:24

Селянам дали 1000 гривень на борошно і цукор

72-річна Ганна Мельник із села Хом"яківка Тисменицького району  на Івано-Франківщині 16 липня отримала в Ощадбанку 1000 грн допомоги за підтоплену на початку липня хату. Грошей не вистачить навіть на дрібний ремонт.

— Хата Ганни Григорівни дуже старенька, майже розвалюється. Її затоплює постійно, бо стоїть біля самої річки Ворони, — розповідає секретар сільради Марія Яцків, 45 років. — Жінка жиє із сином-інвалідом. Після повені 2008-го отримали 50 тисяч гривень. Біля розвалюшки вимурували стіни, але всередині не було за що докінчити. Цього року ще до повені голова сільради пообіцяв дати їй шиферу та дерева на добудову хати. Якби дав, то хоч одну кімнату могли б зробити. А так навіть не знаю, де вони зимуватимуть. Щоб повністю зробити хату, треба тисяч зо 100. Куди там та тисяча!

Кабмін виділив 28 млн грн на ліквідацію стихії на Прикарпатті. Власники зруйнованих будинків повинні отримати по 5 тис. грн,  тимчасово відселені сім"ї, помешкання яких потребують капітального ремонту, — по 2,5 тис. грн, мешканці, чиє житло пошкоджене — по 1 тис. грн. Загалом під час стихії у червні-липні цього року на Івано-Франківщині вода завдала шкоди 4196 житловим будинкам, чотири зруйнувала вщент.

Власники зруйнованих будинків повинні отримати по п"ять тисяч гривень

Марія Яцків запевняє, що потерпілих селян, яких у Хом"яківці 17, на категорії ніхто не поділяв.

— Сказали, що всі отримають по тисячі на хліб, борошно і цукор. Може, потім іще буде якась інша допомога. А тим, у кого були підтоплені городи, нічого не обіцяють.

Зараз ви читаєте новину «Селянам дали 1000 гривень на борошно і цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути