Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2011 05:30

Із забудовником можна домовитися про квартиру на виплат

— Я корінна львів'янка, неймовірно це місто люблю. Ще кілька років тому навіть уявити не могла, що зможу жити деінде. Коли переселялася в райцентр, плакала. А за кілька тижнів зрозуміла — тут є свої переваги, — каже 34-річна Аліна Стасюк. Чотири роки тому з чоловіком і донькою переїхала в Пустомити. Купили трикімнатну квартиру в новобудові на вул. Спортивній, 4 у центрі міста.

Пустомити за 19 км від Львова. Маршрутки їдуть із приміського вокзалу кожні 15 хв. Після 21.00 і до 23.00 — один раз на годину. Проїзд вартує 5 грн, їхати потрібно менш ніж півгодини. У райцентрі є дві школи і дитсадки, лікарня, 4-поверховий торговельний центр,  два великі ресторани, кілька барів.

Будинок, де оселилися Стасюки, 5-поверховий. Подвір'я огороджене, на вході ковані автоматичні ворота. Тротуари і стоянка для автомобілів заасфальтовані, на траві гойдалки, велика дерев'яна альтанка. За 200 м звідти — велике футбольне поле.

У під'їзді євроремонт, на вхідних дверях кодовий замок. У квартирах автономне опалення.

— Життя в райцентрі якесь спокійніше, виважене. Люди наче повільніше ходять, а не бігають туди-сюди як у Львові. Повсюди парки, сквери. Наче й дихати легше. Транспорту набагато менше, шуму нема, — каже Аліна. — У Львові ми жили з батьками на Сихові. Там осінню вітри дують, улітку — спека. А вікна не відкриєш, бо від дороги вихлопними газами смердить. Під'їзди загаджені, а комунальні послуги високі. Тут за 80 квадратних метрів плачу 100 гривень квартплати, сміття щодня вивозять і чисто. У Львові за таку площу було б 160 гривень, не менше. А ще я спокійна за дитину. 13-річну доньку пускаю влітку гуляти до 23.00. За чотири роки не чула, щоб щось кримінальне трапилося, навіть бійок нема.

Родина ще не прописалася в Пустомитах, відвідують львівську поліклініку.

— Ми там маємо знайомих лікарів, то вже до них і їздимо, — говорить Аліна. — А сусіди тут у поліклініку ходять. Кажуть, чи медогляд пройти, чи проконсультуватися з терапевтом — усе набагато простіше як у Львові. Нема довгих черг, медперсонал привітний. Швидка додому за 10 хвилин приїде.

Нова квартира обійшлася родині в $32 тис.

— У Львові за такі гроші могла вийти однушка біля центру або двокімнатна без ремонту у спальному районі, — каже Аліна. — Коли маклери запропонували подивитися житло за містом, погодилася просто заради цікавості. Та коли зайшла у величезну квартиру в новому будинку, зрозуміла, що заради такої площі можна пожертвувати Львовом.

Подружжя працює в обласному центрі. Донька Олена навчається там у гімназії. Родина  щодня добирається маршрутками.

— Оце добирання — єдина незручність, — каже Аліна. — Уранці маршрутки переповнені. А з приміського вокзалу треба пересідати на міську, їхати Львовом. Щодня на проїзд тратимо 42 гривні. А ввечері треба пильнувати останній автобус, щоб добратися додому. Але та проблема зникне, коли купимо автомобіль. До місця роботи будемо їхати півгодини.

Багатоповерхівки в Пустомитах будують дві компанії — місцева та львівська.

— Із місцевим забудовником навіть можна домовитися про квартиру на виплат, терміном рік-два. Якщо будинок ще не зданий в експлуатацію, раджу торгуватися. Ціну можуть знизити до 600 доларів за "квадрат", — каже маклер Ірина Стеца, 38 років.

Зараз ви читаєте новину «Із забудовником можна домовитися про квартиру на виплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути