понеділок, 21 травня 2007 07:00

П"яний міліціонер задавив двох дітей

Автор: фото: Микола КОМАРОВСЬКИЙ
  Олена Волошина прощається із сином Сергійком
Олена Волошина прощається із сином Сергійком

У п"ятницю на міському кладовищі райцентру Горохів на Волині поховали 3-річну Юлію Довганюк і 4-річного Сергія Волошина. Діти загинули в середу під колесами "Таврії-Славути", якою керував п"яний дільничний міліціонер Андрій Юрчук, 24 роки.

Аварія на вулиці Берестечківській, що на околиці міста, трапилася в середу о восьмій вечора. П"ятеро діток бавилися біля хати Довганюків на купі піску, який завезли для прокладання газових труб. Двоє хлопчиків відійшли у туалет. Аж раптом з дороги у двір влетіла біла "таврія". Авто протаранило паркан, збило бампером трьох дітей і загрузло в піску. Той був майже під хатою, метрів за 15 від паркана.

— Машина летіла на нас. Наштовхнулася на бордюр, її підкинуло і жбурнуло на забор. Потім був сильний удар. Я нічого не зрозумів, дивлюся — немає внучки Юлі. Кинувся до дітей — а там повно крові, — крізь сльози розповідає свідок трагедії Анатолій Баранецький, 52 роки.

Першою вибігла з хати мама Юлії Тетяна Довганюк, 35 років. Жінка не побачила, що її донька під машиною. Схопила на руки сусідського хлопчика. Від удару Сергійка відкинуло на 5 м. Пошматований одяг звисав із дерев. Хлопчик ще дихав.

6-річного Сашка Черевана закинуло в сусідній двір і вдарило об гілля кущів. Це врятувало йому життя — єдиному з трьох збитих дітей. Юлю діставали з-під автомобіля. Вона загинула миттєво.

— Водій Юрчук був такий п"яний, що ледь виліз із машини, — згадує Тетяна Довганюк. — Кажу: "Скотина, що ти наробив!". А він: "Ти, сука, не бачиш, хто я такий? Які діти?". Я накинулася на нього, кричу: "Ти дітей подушив!".

Закривавленого Сергійка відправили на попутці до лікарні. По дорозі він помер. Назустріч уже їхали дві каретки "швидкої". Медики засвідчили: Юля мертва, Сашко потребує термінової операції.

Пошматований одяг звисав із дерев

— У дитини зламані ребра, забій грудної клітки і живота, глибокі забійні рани голови і підборіддя. Нині стан дитини тяжкий, — кажуть в обласній дитячій клінічній лікарні.

Шоковані люди накинулися на п"яного водія. Юрчука врятували від самосуду підоспілі оперативники з Горохівського райвідділу. Зі зламаною ключицею дільничного конвоювали до лікарні. Звідти — до слідчого ізолятора. На допиті міліціонер зізнався, що керував "таврією" 2007 року випуску без доручення і посвідчення водія. Нібито взяв авто в сусіда покататися. Їхав на швидкості 70 км/год. Далі нічого не пам"ятає.

— Якби я був дома, то забив би негідника на місці, — каже батько загиблої Юлії 38-річний Леонід Довганюк. — Його спасло те, що я був на чергуванні в пожежній частині.

Андрій Юрчук визнає свою вину і просить покарати по максимуму. Йому загрожує від 7 до 12 років тюрми. Чоловік прослужив дільничним півтора року. Із сім"єю живе в селі Довгів Горохівського району, разом із дружиною виховують півторарічну доньку Аліну.

— Дільничний був при виконанні обов"язків, до того ж у формі, — розповідає прокурор Горохівського району Сергій Фесик, 37 років. — Експертиза встановила високий рівень алкоголю в крові, що є обтяжливою обставиною.

У четвер обласне міліцейське керівництво зібралося на екстрену нараду.

— Мені вперше вчора не захотілося бути у формі міліціонера. Ганьба, ця людина не має права називатися не лише правоохоронцем, а взагалі людиною, — каже начальник обласного управління МВС Іван Прошковський, 51 рік.

Наступного ранку після аварії начальник Горохівського райвідділу міліції Микола Вовчук добровільно написав рапорт на звільнення. Його прохання задовольнили. Заодно звільнили з органів двох заступників Вовчука.

На могилах Юлії та Сергійка у Горохові поміж вінками лежать дитячі іграшки і фотокартки усміхнених малюків, зроблені за тиждень до трагедії. Хлопчик тримає в руках іграшковий автомобіль. За їхніми спинами можна помітити силует людини в міліцейській формі. Люди кажуть: то їхній убивця.

У Довганюків залишився восьмимісячний хлопчик, а у Волошиних — старша дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «П"яний міліціонер задавив двох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути