Ексклюзиви
середа, 19 липня 2006 18:08

Пустили електричку "Георгій Кірпа"

Почав курсувати новий електропоїзд "Георгій Кірпа". Уперше зі Львова до Ужгорода потяг відправився у день народження колишнього міністра транспорту. 20 липня Георгію Кірпі виповнилося б 60 років.

— На Закарпаття новий електропоїзд відправили неспроста, — розповіла Валентина Папіш, 20 років, із прес-служби Львівської залізниці. — Георгій Кірпа починав свою кар"єру залізничника у Чопі черговим по станції.

Георгій Кірпа керував Львівською залізницею з 1993 року. 2000-го очолив "Укрзалізницю", а 2001-го став міністром транспорту та зв"язку. Наприкінці 2004 року Кірпа наклав на себе руки за загадкових обставин. Його знайшли з вогнепальним пораненням у голову на дачі в селі Бортничі під Києвом.

За "Георгія Кірпу" Львівська залізниця заплатила 22 млн гривень. Їздитиме поїзд щонайменше 28 років. У кожному з його восьми вагонів будуть туалет, потужна система вентиляції та троє дверей.

Зараз ви читаєте новину «Пустили електричку "Георгій Кірпа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути