четвер, 30 серпня 2007 07:14

Прикордонники прострелили Щербаю ногу

Зранку 24 серпня у хащах на кордоні між Україною та Польщею прикордонники застави "Смільниця" затримали двох чоловіків з електронними пристроями навігації.

24-річний Михайло Щербай із села Перехресне Воловецького району Закарпаття та його односелець, 21-річний Василь прочісували ліс у Мостиському районі Львівщини — визначали маршрут для переправки нелегалів.

— Вартові кинулися до них, — розповідає 31-річний капітан Володимир Шеремет із Західного регіонального управління прикордонної служби. — Коли наздогнали, ті накинулися на хлопців із кулаками. Прикордонники зробили два попереджувальні постріли, але це їх не зупинило. Після того старший наряду вистрелив у ногу одному з нападників. Куля пройшла навиліт. Михайло Щербай зараз у восьмій міській лікарні Львова.

Другий порушник спробував утекти. Прикордонники, прочісуючи ліс із собаками, знайшли Василя у кущах. Утікача заарештували на 10 діб. Зараз він у Мостиському пункті тимчасового утримання.

— Проти них порушили кримінальну справу, — додає Шеремет. — До того ж виявилося, що Щербая вже затримували польські прикордонники за переправлення в"єтнамських нелегалів. Він відсидів три місяці у польській тюрмі.

Застосування прикордонниками зброї військова прокуратура визнала правомірним.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники прострелили Щербаю ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути