четвер, 26 серпня 2010 18:57

Під час лазерного шоу тричі оголошували прізвище губернатора

У вівторок до Дня Незалежності у Львові влаштували лазерне шоу перед оперним театром. З"їхалися фото-художники з кількох країн. На фасаді опери проектували символи держав. Перед початком шоу ведучий оголошує, що воно проводиться за підтримки Василя Горбаля.

— А хто то такий? — гукає чоловік у натовпі.

— Та голова обласної адміністрації, — каже жінка з дитиною у слінгу. — Тільки не розумію, чого то за його сприяння? То робота губернатора — відповідати за проведення таких свят. Можна подумати, він свої гроші вклав у це шоу. А гречка в нашій області подорожчала теж під патронатом Василя Горбаля?

Під час свята прізвище губернатора озвучують іще двічі. У кінці лазерними променями на фасаді висвітлюють великі салатові літери "Василь Горбаль".

За вихідні біл-борди на трасах Тернопільщини та центральних вулицях обласного центру заклеїли зображеннями місцевих "регіоналів" у вишиванках. Із реклами дивляться губернатор Михайло Цимбалюк, 44 роки, головний регіонал області, нардеп Орест Муц, 49 років, і кандидат у мери Тернополя 34-річний Петро Гоч. Цимбалюк — у центрі фото.

— Хоч би стидалися ті вишиванки вдягати, після того як Росії продалися. Тоже мені — патріоти, — махає рукою 63-річний Петро Шевченко з Тернополя.

Нардеп Орест Муц не хоче говорити про мету біл-бордів та за чиї кошти їх виготовили.

— Це дурні питання, — сердито відповідає у слухавку мобільного і скидає дзвінок.

У неділю Михайло Цимбалюк прийшов у вишиванці на міське озеро, де встановлюють рекорд України з розгортання найбільшого національного прапора. Ведучі програми часто наголошують, що акція відбувається з його ініціативи. У газетах і на рекламних щитах анонсують, що концерт до Дня міста в Тернополі в неділю також відбуватиметься під патронатом губернатора.

— За останні п"ять-сім років політика набула персоналізації. Голосувати закликають не за політичну силу, а за певну особу, — коментує львівський політолог Анатолій Романюк, 53 роки. — Львівський екс-губернатор Петро Олійник проводив День шахтаря під своїм патронатом, Горбаль — День Незалежності. Це не є правильно. Організовувати державні свята на місцях — прямий обов"язок облдержадміністрації. Владу вибирає народ, вона отримує ряд повноважень і має звітувати. У нас такі повноваження тепер використовують як засіб піару. Щоби нагадати про себе напередодні виборів.

Зараз ви читаєте новину «Під час лазерного шоу тричі оголошували прізвище губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути