Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2012 06:15

Олімпійській чемпіонці запропонували квартиру без ремонту

Автор: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Мати олімпійської чемпіонки Яни Шемякіної Ірина Миколаївна розмовляє по телефону у квартирі по вулиці Личаківській у Львові. У двокімнатній комуналці живе п’ятеро осіб
Мати олімпійської чемпіонки Яни Шемякіної Ірина Миколаївна розмовляє по телефону у квартирі по вулиці Личаківській у Львові. У двокімнатній комуналці живе п’ятеро осіб

26-річна Яна Шемякіна відмовляється від помешкання, яке їй пропонує Львівська міська рада. Дівчина виграла золоту медаль з фехтування на олімпіаді у Лондоні в серпні.

У Львові живе у двокімнатній квартирі на вул. Личаківській поблизу центру разом із матір'ю 52-річною Іриною, братом Володимиром, 34 роки, сестрою Любов'ю, 28 років, та її 2-річною донькою Софією.

— От дивіться, навіть двері не можемо поміняти, бо сусід проти, — каже Ірина Миколаївна. У середу в обід показує старі дерев'яні вхідні двері. — Він постійно п'є, буянить. А це ж комуналка. І коридор, і туалет спільні.

Проходимо у квартиру. В обох кімнатах є ліжка й розкладні дивани. Ванна стоїть за ширмою на кухні.

— Зранку буває таке, що один миється, а інший поряд снідає, — продовжує мати чемпіонки. — Коли мер побачив нашу кухню, одразу сказав: "Я слова дотримаю, дам квартиру".

Шемякіній запропонували житло на вул. Полуботка у мікрорайоні Сихів.

— Там нічого немає, одні стіни і плитка на кухні, — розповідає Яна. Ні дверей, ні підлоги.— Квартира на другому поверсі, а з вікна видно залізничний переїзд. Це ж постійно поїзд під вікнами буде їздити. Я хочу, щоб моя нова квартира була близько до мами. Звідси зручно їздити у спортзал. Поряд парк "Шевченківський гай", куди я ходжу на пробіжки.

У міській раді пообіцяли зустрітися з Яною 18 вересня та запропонувати їй інше житло.

6

спортсменів отримали квартири у Львові за останні п'ять років. Це пауерліфтер Іван Фрейдун, дзюдоїстка Тетяна Гаврилова, борець Андрій Стаднік, майстер кульової стрільби Олександр Петрів, стрілець із лука Маркіян Івашко та важкоатлет Василь Мартинюк. Усі вони — чемпіони світу або Олімпійських ігор.

 

Зараз ви читаєте новину «Олімпійській чемпіонці запропонували квартиру без ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути