четвер, 17 березня 2011 16:23

Нові номерні знаки видадуть за дві години

У ніч на 12 березня у львів'янина 37-річного Василя Корбуша невідомі викрали номерні знаки з його автомобіля "Пежо Експерт".

— Машину ставлю під своїм будинком, на вулиці Володимира Великого. Вже так років зо три, відколи купив. Нічого раніше не ставалося. А тут зранку в суботу мав у село до батьків з'їздити. Я до машини — а вона без номерів, — розказує Василь. — На склі під двірниками записка: "Хочете отримати знаки — дзвоніть". І вказаний номер телефону. Взявся дзвонити. Чоловічий грубий голос повідомив, що за мої знаки я повинен заплатити 450 гривень. На ці гроші маю купити картки поповнення мобільного рахунку і продиктувати код. Як кошти їм поступлять, отримаю знаки. Порадився зі знайомим даїшником. Сказав, щоб виробити дублікати знаків — треба зо три дні. Добряче наїздитися і вичекати. Коштуватиме це понад тисячу гривень. А машина мені треба була негайно. Вирішив іти на умови викрадачів. Ще раз задзвонив їм. Кажу: "У мене троє дітей, мало заробляю. Може, за менше договоримося?". То той чоловік знизив ціну до трьох карток по 100 гривень і дві по 30. Я ще запитав де гарантія, що завтра таке знову не повториться. Той мене заспокоїв, мовляв, не переживай, тебе більше не чіпатимуть. Навіть порадив прикрутити знаки дюбелями, щоб хтось інший не зняв.

Номерні знаки Василь Корбуш за вказівкою знайшов за кілька метрів від свого будинку. Вони були у целофановому пакеті й лежали на дні сміттєвого контейнера.

— Це не поодинокий випадок. Раджу людям одразу писати заяву в міліцію, а не платити зловмисникам і заохочувати їх таким чином до подібного заробітку, — каже Світлана Добровольська із прес-служби ДАІ у Львівській області. — У відділку потерпілому видадуть спеціальну довідку про порушену кримінальну справу за фактом крадіжки знаків. З тією довідкою та пошкодженим авто людина повинна приїхати у МРЕВ, за місцем реєстрації транспортного засобу. Тут машину оглянуть спеціалісти. Викрадені номерні знаки введуть у базу розшуку, з цього часу їх вважатимуть не дійсними. У той же час власнику авто видадуть нові знаки. З послугами експертів вся ця процедура коштуватиме близько 700 гривень. Триватиме годину-дві.

Зараз ви читаєте новину «Нові номерні знаки видадуть за дві години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути