пʼятниця, 03 серпня 2007 07:00

Нобельські лауреати отримали по мішку грошей

Минулої неділі біля озера Нобель під однойменним селом у Зарічненському районі Рівненської області вчетверте провели всеукраїнський фестиваль гумору. На очеретяній сцені просто неба виступали письменники-гумористи, співаки та музиканти з Києва, Луцька, Тернополя, Хмельницького та Рівного.

— Дали полотняну торбу, повну грошей — понад 4 кілограми по 50 копійок, — розповідає лауреат премії, 52-річний поет Юрій Береза з Рівного. — Віддав борги, а кілька жмень монет залишив друзям на пиво — могоричити все одно доведеться! На згадку залишиться диплом і медаль із блискучого металу.

На фестивалі цього року побувало понад три тисячі гостей. У затінку для них поставили лавки, спорудили з очерету курені, варили куліш.

— Наступного року запросимо у Нобель гумористів із Росії та Білорусі. Аби трохи більше грошей — нічим не поступалися би Одесі чи болгарському Габрово! — каже голова обласної письменницької організації Лідія Рибенко, 53 роки.

Нобельський фестиваль проводять із 2004-го. Цього року його лауреатами також стали Олег Чорногуз та гумористичний дует "Солодка парочка" з Києва, Олександр Царук із Хмельницького та рівненський фольклорний ансамбль "Намистечко".

Зараз ви читаєте новину «Нобельські лауреати отримали по мішку грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути