пʼятниця, 07 грудня 2007 07:09

Невідомий чоловік місяць лежить у комі

Автор: фото: Марія ПЕТРІВ
  Фото невідомого пішохода, якого збив автомобіль, зроблене в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні 4 грудня цього року
Фото невідомого пішохода, якого збив автомобіль, зроблене в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні 4 грудня цього року

Близько півночі 11 листопада до обласної клінічної лікарні Івано-Франківська привезли чоловіка, якого збила машина. Невідомий отримав черепно-мозкову травму, пошкодив обидві ноги. Правоохоронні органи досі не можуть установити особу потерпілого.

— Він не мав при собі ні документів, ні мобільного телефону, ні блокнота, — розповідає лікар-анестезіолог реанімаційного відділення Володимир Протас, 34 роки.

Молодика 25–28 років на Калуській трасі збив водій "Хюндай", житель Івано-Франківська Василь Адамчук. Хто порушив правила дорожнього руху, з"ясовує слідство.

— Установити особу важко, бо немає жодних зачіпок, — каже начальник ЦГЗ УМВС в Івано-Франківській області 39-річний Василь Гультайчук. — Відділ карного розшуку займається цією справою. Дивно, що потерпілий був без верхнього одягу в морозяну погоду.

Невідомий має зріст 180 см, важить близько 80 кг, спортивної статури, брюнет, очі сіро-голубі. Має особливу ознаку — два передні зуби у верхньому ряді вставлені. Вони виготовлені з жовтого металу, схожого на золото. Родимих плям, шрамів і татуювань лікарі на тілі пацієнта не виявили.

— До нас потерпілого доставили в шоковому стані, він не розмовляє, — коментує ситуацію завідувач реанімаційного відділення Ігор Пулик. Лікар припускає, що чоловік може бути мешканцем сусідніх областей. — Одного разу в нас перебував житель Одеської області, чоловік потрапив під потяг. А цей хлопчина перший, який так довго залишається невпізнаним.

Працівники Івано-Франківської клінічної лікарні губляться у здогадках, звідки може бути цей чоловік. Він був одягнений у жовту кофту, сірий піджак та брюки, під низом мав іще спортивні штани, на ногах коричневі туфлі.

У потерпілого уражена ліва півкуля мозку. Його перевели на штучне дихання. Має перелом стегнової кістки на правій нозі. Стан оцінюють як стабільно тяжкий.

— Водій, який збив невідомого, перший тиждень приходив до нас та допомагав ліками, діставав кров,— згадує Володимир Протас. Лікар гортає історію хвороби невідомого. — Здається, потерпілий був п"яний, та це не офіційна інформація. Ми взяли аналізи для виявлення алкоголю у крові, результатів чекаємо.

Щоб урятувати життя незнайомцеві, медики вже провели чотири операції. Найважче було дістати необхідну кількість крові. У невідомого вона першої групи, резус негативний.

— Є чотири види коми. У нашого пацієнта — перший вид. Зовсім не рухається, нещодавно почав очі розплющувати, та це рефлекторна реакція, — говорить старша медсестра реанімаційного відділення Мирослава Бойчук, яка доглядає потерпілого. — Годуємо через зонд, підтримуючи організм. Люди принесуть то сочок, то кефір, бо жаліють його.

Зараз ви читаєте новину «Невідомий чоловік місяць лежить у комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути