четвер, 19 серпня 2010 19:58

"Напишіть, що агави — рослини отруйні. Щоб люди не крали"

Автор: фото: Олена ДЗІК
  Працівники тернопільського товариства ”Зелене господарство” знімають з причепа трактора чорнобривці та хлорофітум. Мер міста Роман Заставний (стоїть третій ліворуч) теж прийшов на толоку
Працівники тернопільського товариства ”Зелене господарство” знімають з причепа трактора чорнобривці та хлорофітум. Мер міста Роман Заставний (стоїть третій ліворуч) теж прийшов на толоку

Минулої п"ятниці тернопільська мерія організувала толоку з нагоди Дня Незалежності. О другій дня 10 працівників теплиці "Зелене господарство" знімають із кузова трактора агави, чорнобривці, кущі кленії, ехіверії і функії. На центральній алеї неподалік обласного драмтеатру мають висадити клумбу.

— Ще так не було, щоб в останній тиждень ми квіти садили. Завжди в червні роботи проводили. То ж зараз не сезон. Що з того прийметься? — каже квітовод Наталія Николишин, 43 роки.

Клумба має площу 255 кв. м. Зранку на неї вивезли три машини свіжої землі. Пригнали поливальну машину. Вартість посадкового матеріалу — близько 10 тис. грн.

— Квіти перецвітають. То навіть не посадка, а перевалка рослин з місця на місце. Не впевнена, що вони довго протримаються, — додає 45-річна Любов Миськів, начальник дільниці квіткового господарства. — Навіть траву зараз тут не посіємо, бо випріє. Ви там обов"язково напишіть, що агави — рослини отруйні. Щоб люди знали і не крали. Вони дорогі, один маточник 5 тисяч гривень коштує.

О 14.20 на площі з"являється тернопільський міський голова Роман Заставний, 38 років. Каже, участь у толоці беруть близько двох сотень працівників мерії. Бере граблі й розбиває грудки землі.

— Особливої фантазії тут не проявиш, — каже. — Обходимося наявними матеріалами. Квіти надали нам квітоводи на пільгових умовах. Фінансової допомоги від жителів міста, підприємців так мало, що про це не хочеться говорити.

Толока триває 3 год. Мер іде за 10 хв.

До Дня Незалежності готуються й інші обласні центри регіону. 24 серпня лучани святкуватимуть ще й 925-річчя міста. Минулого четверга на толоку у парку ім. Лесі Українки вийшло понад 700 добровольців. В Івано-Франківському міському парку відпочинку ім. Тараса Шевченка замінили пошкоджену ілюмінацію, пофарбували лавки, підпірні стінки озер, відремонтували літню естраду і сцену на озері.

У Львові з липня ремонтують центральну частину міста. До Дня Незалежності  відкриють проїзд із вул. Князя Романа до пл. Соборної.

У Рівному відкриють оновлену Театральну площу. Її реконструкція триває з осені минулого року. Відтепер під майданом працюватиме новий підземний торговельний центр "Метроград-2".


Дві тисячі людей розгорнуть український прапор


У неділю навколо Тернопільського ставу розгорнуть державний прапор України 9,5 км завдовжки. Робитимуть це 2000 ровесників Незалежності з усієї області. Наступного дня в Рівному о 16.00 на майдані Незалежності чекатимуть людей у жовтому або синьому одязі. Їх вишикують у дві шеренги за кольорами прапора. Зроблять найбільший "живий" прапор України. Така ж акція пройде по всіх райцентрах області.

24 серпня в міському транспорті Івано-Франківська безкоштовно возитимуть людей у вишиванках. Родини, які прийдуть у найгарніших національних костюмах у народний дім "Просвіта", отримають подарунок. У Парку культури відбудеться дитяче свято та святковий концерт.

У Луцьку вихідними пройде міжнародний фестиваль, 24 серпня — театралізоване дійство "Ніч у Луцькому замку-2010".

У Львові в суботу на площі Ринок відбудеться Свято вареника, в неділю — Свято хліба. У вівторок о 19.00 біля Монументу Слави співатимуть зірки української естради, на площі Ринок гратиме класична музика.

В Ужгороді оберуть найкрасивішу дівчину Закарпаття.

У Чернівцях у неділю на Центральній площі з 9.00 до 18.00 співатимуть місцеві виконавці.


Зараз ви читаєте новину «"Напишіть, що агави — рослини отруйні. Щоб люди не крали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути