Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2007 07:02

Найкращим танцюристом офіцерського балу став полковник Климович

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Найкраща пара на балу офіцерів у Львові востаннє танцювала 13 років тому на День танкіста в Новоград-Волинську. 48-річного полковника Вадима Климовича танцювати навчила 43-річна дружина Ірина
Найкраща пара на балу офіцерів у Львові востаннє танцювала 13 років тому на День танкіста в Новоград-Волинську. 48-річного полковника Вадима Климовича танцювати навчила 43-річна дружина Ірина

У середу в Будинку вчених у Львові напередодні Дня Збройних Сил України відбувся офіцерський бал. За визнання найкращої пари протягом вечора змагалися 120 військових із дружинами.

За 16 років незалежності України офіцерський бал у Львові пройшов уперше. Господарем був командувач військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин, 50 років.

— Молода українська армія нині перебуває на етапі розвитку, — сказав він на відкритті. — Ми хочемо, щоб молоді офіцери підтримували давні традиції. Тому сьогодні, як колись, проводимо офіцерський бал.

Три тижні тому до штабу Західного оперативного командування надійшла телеграма з Міністерства оборони, в якій радили до Дня Збройних Сил провести вечірку. Та військові "вирішили організувати щось оригінальне".

На оренду приміщення Будинку вчених та фуршет військовики здавали гроші. Їхні дружини відвідували уроки бальних танців у Будинку офіцерів.

— Протягом півроку опановувала вальс та латиноамериканські танці, — розповідає майор медичної служби Тетяна Простященко, 33 роки. Вона одягнута в темно-синю бальну сукню. — Спочатку думала прийти у військовій формі, та колеги намовили одягнути плаття.

П"ять годин офіцери з дружинами кружляли у вальсі. За ними спостерігали журі, до складу якого входили Михайло Куцин та заслужений артист України Володимир Городиський.

Наприкінці балу найкращою парою визнали начальника фізичної підготовки і спорту ЗОК, 48-річного полковника Вадима Климовича та його 43-річну дружину Ірину. Їм вручили подарунок у яскравому пакунку.

— У нас вся молодість пройшла на балах, — сміється Ірина Климович. — Та останній раз ми вальсували тринадцять років тому на День танкіста у Новоград-Волинську. Перед балом не тренувалися, бо мистецтво танцю важко забути.

— Мене дружина навчила танцювати, — додає полковник Климович. — Перед цим балом вона довго сукню вибирала.

Як часто проводитимуть такі бали у Львові, керівництво оперативного командування ще не визначило. Жінки між собою говорять, що з нового року почнуть більше займатися танцями.

Зараз ви читаєте новину «Найкращим танцюристом офіцерського балу став полковник Климович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути