четвер, 27 березня 2008 07:10

Найкраще в Західній Україні танцюють у Франківську

У приміщенні Муніципального центру дозвілля в Івано-Франківську визначили кращих танцюристів Західної України. У чемпіонаті взяло участь понад 300 пар.

Пари виконували європейську та латиноамериканську програми. Кращою в Західній Україні з латиноамериканських танців стала київська пара 18-річні Євген Бойко та Марія Мітченко, а в стандартній програмі перемогли Франківські танцюристи 16-річна Христина Систалюк та її партнер 18-річний Микола Бельбас. Вони чотири роки виступають разом. Двічі ставали кращими в Західній Україні. Микола вчиться на економіста, Христина мріє стати юристом.

— Танцюємо тільки для задоволення, так виходить, що за це ще нагороди беремо, — каже Христина Систалюк, — наше хобі забирає багато вільного часу, сил і коштів, тому в певний час варто зупинитись.

Для участі в чемпіонаті танцюристи робили благодійні внески — по 40–60 грн. Щоб виступати на сцені, у пари мав бути спеціальний костюм. Найдешевший  обходиться у $200.

— Чемпіонати — задоволення дороге, — розповідає організатор змагань Західної України, суддя міжнародної категорії з бальних танців, 37-річний Тарас Гурик, — тільки на одні нагороди ми витратили вісім тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще в Західній Україні танцюють у Франківську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути