Ексклюзиви
середа, 23 серпня 2006 21:19

Над Закарпаттям пройшов буревій

Автор: фото: Федір ФІЛІП
  Під час буревію в Мукачівському районі дерево впало на газову трубу
Під час буревію в Мукачівському районі дерево впало на газову трубу

Негода на Закарпатті знеструмила 18 населених пунктів. Буревій пронісся над Хустським, Тячівським, Міжгірським, Рахівським і Мукачівським районами області.

Під час грози в ніч на 21 серпня пориви вітру сягали 24 метрів на секунду. Найбільшої біди стихія наробила на Мукачівщині. У селах Завидово, Софія, Лалово, Зубівка, Яблуново, Новоселиця і Гандеровиця пошкоджено покрівлю на 238 приватних будинках.

— У Яблуново вітер зірвав покрівлі з сільради, школи та будинку культури. У Софії буревій частково зніс дах дитсадку. Сильні дощі з градом знищили 40 га виноградників у селі Завидово, — каже старший інспектор МНС у Закарпатті Федір Філіп, 28 років. — Місцеві жителі розповідають, що падаючи дерева трощили наземні газопроводи.

Через буревії жителі сіл Чорна Тиса, Лазещина та Ясіня в Рахівському районі дві доби просиділи без світла. Дощі залили 42 трансформаторні підстанції.

— У чотирьох районах Закарпаття за кілька годин випала півмісячна норма опадів, — розповідає заступник начальника Закарпатського центру гідрометрології Василина Блох, 57 років. — У ніч на 21 серпня областю пройшлася холодна хвиля повітря з Угорщини.


Зараз ви читаєте новину «Над Закарпаттям пройшов буревій ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути