четвер, 11 лютого 2010 16:56

На завод увірвалися 52 у камуфляжній формі

У понеділок під Чернівецькою обласною держадміністрацією страйкували працівники хотинського товариства "Арго". Вимагали не закривати завод.

Підприємство виготовляє бляшану тару, зокрема кришки "Господарочка". Тут працює понад 1300 людей. Середня зарплата — 1300 грн.

— Нас хочуть захопити рейдери з Дніпропетровська. 22 січня набігли чоловіки у камуфляжній формі з дубінками. Людей залякали, штовхали, ледь не били, — говорить керівник кадрового департаменту "Арго" Анатолій Зитинюк.

Працівники заводу розповідають, кілька років тому їхній директор Анатолій Гончар позичив у дніпропетровського бізнесмена Петра Шистопала 202 млн грн під заставу заводу. Не мав чим віддавати борг, і 56% акцій підприємства перейшли Шистопалу.

— Той і насилає тепер своїх людей. Тут, знаєте, є за що боротися. Обладнання у нас сучасне, закордонне, ми перші в країні по виготовленню бляшаної банки серед лідерів у СНД. Виходимо на Росію, Казахстан, — каже Олександр Пріпа, виконавчий директор "Арго". — Наші люди розуміють, що дніпропетровські причетні не до одних рейдерських захоплень. І всі об"єкти, які вони загарбали, потім розвалили.

Рейдерськими атаками зацікавилася прокуратура. Виявила, що на заводі три місяці не виплачували зарплати.

— Ще перед тим, як позичити під заставу 202 мільйони гривень, це підприємство взяло у кредит в "Укрексімбанку" 100 мільйонів гривень. Теж під заставу майна заводу. Фактично "Арго" зараз у власності держави, — запевняє обласний прокурор Йожеф Орос.

— Серед 52 осіб, які у камуфляжній формі увірвалися на завод, троє судимі двічі. 12 перебувають під слідством у різних областях України — Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій. Дехто на обліку як наркомани, — розказує Віктор Білоус, начальник міліції громадської безпеки області.

Ситуацію на заводі контролюють бійці "Беркута".

Зараз ви читаєте новину «На завод увірвалися 52 у камуфляжній формі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути