Протягом останніх днів ціна на цукор в Ужгороді зросла з 3,5 грн до 4,5–5,5 грн за кілограм. Хоча минулого року фахівці й стверджували, що з новим урожаєм буряків цукор подешевшає.
На ужгородському "Зеленому ринку" цукор — по 4,5 грн/кг, у більшості магазинів цукру немає взагалі. Якщо ж і вдається знайти, то не дешевше ніж за 5,5 грн/кг.
— По-перше, ціни на цукор "накручують" посередники, — пояснює в. о. начальника Інспекції контролю за цінами в Закарпатській області Ірина Степанюк, 47 років. — По-друге, зросла оптово-роздрібна ціна. І по-третє, на цукор різко підвищився попит.
Перевірки інспекції встановили, що замість дозволених надбавок до ціни на цукор у 15%, продавці "накручують" до 30%. На порушників накладають штрафи, але це мало допомагає.
— Я гадаю, що ціна на цукор повинна стабілізуватися. Бо парадокс: урожай цукрового буряка зібрали хороший, а вартість зростає, — вважає заступник губернатора Закарпатської області Володимир Гоблик, 54 роки.— Треба регулювати ціну через держрезерв. Ми маємо практику минулорічного здорожчання, коли цукор нам постачали з Одеського резерву. Тільки-но пішла чутка про резервний цукор — ціна на продукт на ринках і в магазинах різко впала.
Закарпатський чиновник, який просив його не називати, пояснив, що зростання цін на цукор спричинене "скуповуванням магнатами величезних партій цього продукту і створенням штучного ажіотажу".
| На ринках | У магазинах | |
| Луцьк | 4,35 | 4,7 |
| Рівне | 4,5 | до 4,6 |
| Чернівці | до 5,0 | до 5,12 |
| Тернопіль | 4,2 | до 5,0 |
| Івано-Франківськ | 4,5 |
до 4,65 |












Коментарі