четвер, 28 серпня 2008 07:08

На Волині картоплю обмінюють на кавуни та помідори

Фермери Волинської області домовилися з колегами із Криму про взаємне здешевлення заготівельних цін на овочі в обох регіонах. Аграрники продаватимуть одне одному врожаї за нижчими від ринкових цінами.

Волинські фермери пропонують картоплю — по 1,2–1,5 грн/кг. Натомість їм продають помідори по 2 грн/кг та кавуни по 1,5 грн/кг. Продукцію возитимуть вантажівками безпосередньо до замовника та на овочеві ринки. Торговці можуть обмінювати в селян баштанні на картоплю. За кіло останньої дають 2 кг кавунів або помідорів.

— Ми вже завезли в Горохівський район на Волині перші 90 тонн дешевих кавунів і помідорів, — каже фермер із Криму 40-річний Валерій Єрнак.

Ідею взаємного здешевлення запозичили в американців. Аграрна спілка виробників США відрядила на Волинь волонтерів, які й запропонували пілотну програму "Фермер — фермеру".

У її рамках 4 вересня в Луцьку на вул. Глушець відкриють фермерський ринок. Він працюватиме в суботу й неділю. Ціни будуть нижчими, бо продукцію продаватимуть без посередників. Продаватимуть овочі, фрукти та крупи. Із нового року волинські фермери обіцяють продавати дешеву курятину, свинину та яловичину.

Зараз ви читаєте новину «На Волині картоплю обмінюють на кавуни та помідори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути