Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2007 07:07

На виборчих дільницях гуляли весілля

— Бог має благословити вибори, — каже 68-річна Ганна Слободян біля своєї виборчої дільниці на вул. Незалежності в Івано-Франківську. — Тому йду голосувати після Служби Божої у церкві на Майзлях (район в Івано-Франківську. — "ГПУ"). За позачергові вибори в Україні я щиро молилася, навіть піст брала. До останнього не знала, за кого віддам голос. Після молитви аж на душі легше стало.

До 12.00 активність виборців у західних областях була незначною. На Закарпатті проголосували майже 12%, на Буковині — 15,8%, у Галичині 17%. Найбільше — на Поліссі — понад 21%. Причина — традиційна релігійність населення: у неділю зранку люди йдуть до церкви.

В останню неділю вересня в львівському РАЦСі зареєстрували понад сотню шлюбів. Львів"яни Юлія та Максим Качурівські також побралися в день виборів. Молодята знаються понад 3 роки, а про дату весілля домовилися ще до оголошення дочасного голосування. На виборчу дільницю на вул. Замарстинівській кортеж приїхав одразу після церемонії в РАЦСі.

— Прийшли брати бюлетені, а у дівчат з виборчої комісії мало мову не відібрало з несподіванки, — розповідає Максим Качурівський. — Аби й у них було торжество, почастували їх шампанським.

Святкували весілля на виборчій дільниці у райцентрі Яворів на Львівщині. У приміщенні для голосування на вул. Івана Хрестителя виборці дружно вигукували "Гірко!" молодятам, які просто з церкви прийшли вкинути бюлетені у скриньки. Мало не зірвали голосування сотня гостей та молодята в селі Боложівка Шумського району Тернопільскої області. Ціле весілля завітало на виборчу дільницю з короваєм, горілкою та музиками.

Після 16.00 Львівщина, Тернопільщина й Волинь вибилися в лідери по Україні — тут проголосували майже 70% виборців. Найменше голосів віддали у гірських регіонах Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпаття.

На Львівщині за суботу та неділю понад 2,5 тис. жителів безкоштовно замінили фотографії у паспортах. Паспортні столи протягом цих двох днів видали 280 нових посвідчень особи.

В Івано-Франківському хоспісі по вул. Новаківського до 15.00 проголосували 16 пацієнтів із 26.

— Одна людина сьогодні померла, — каже голова виборчої дільниці Василь Іванович. — Решта не проголосували, бо були під дією знеболюючих препаратів та морфію.

Підбити підсумки виборів до 9.00 понеділка на виборчих дільницях не встигли. Перші попередні дані оголосили після обіду. Блок Юлії Тимошенко лідирував у Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. На Закарпатті більшу підтримку здобув блок "Наша Україна — Народна самооборона".

Зараз ви читаєте новину «На виборчих дільницях гуляли весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути