Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:13

На Тернопільщині страйкував автопарк

Чотири ЛАЗи й один ПАЗ зняли з рейсів і пригнали під районну державну адміністрацію у місті Монастириська Тернопільської області. Акція протесту проти заборгованості перед місцевим транспортним підприємством почалася о десятій ранку у вівторок і тривала 2,5 год.

На площі зібралися близько півсотні пасажирів із маршруту Монастириська—Олеша, яким автобус курсує тричі на тиждень. Люди не мали чим дістатися додому.

— Два місяці тому районна влада пообіцяла погасити всі борги. Але нічого не змінилося. Тому ми знову страйкуємо, — розповідає голова автопарку Ярослав Чекалюк, 57 років. — Добре, що пасажири прийшли на площу нас підтримати. Від початку року автопарк не отримав майже 200 тисяч за перевезення пільговиків. Не маючи грошей, ми не виплатили водіям зарплати на суму 42 тисячі гривень.

Причинами страйку в Монастириськах займається комісія під егідою національної служби посередництва і примирення при президентові України.

— Гроші у районі були. Але їх перераховували приватним перевізникам, — переконує 50-річний Олег Швайкевич, голова обласної організації профспілок працівників автомобільного транспорту. — Державні кошти мають надходити тим, хто звітує про кількість пільговиків. А приватники такого обліку не ведуть.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині страйкував автопарк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути